Program


Művészek, történetek, avagy művészettörténet másképp – Dr. Bellák Gábor előadása

Művészek, történetek, avagy művészettörténet másképp – Dr. Bellák Gábor előadása

A négyrészes előadás-sorozat középpontjában a művészek állnak. A különcök, a zsenik, az őrültek vagy éppenséggel a polgári napirend szerint dolgozó alkotók. Nem maradnak ki a hamisítók sem, s ennek kapcsán a legtipikusabb hamisítványtípusokról is szó fog esni, s természetesen mindezt a művészetek és a hamisítványok történetébe ágyazva.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. december 4. hétfő, 18:00

2023.november 6., hétfő 18.00

Hamisítók és hamisítványok – Avagy valóban a rossz festőkből lesznek a hamisítók?

A hamisítás története nem a művészetek történetével egyidős, hanem a műgyűjtés történetével. Az előadás áttekinti a hamisítástörténet nagy korszakait, fontos mestereit, és szó lesz a legjellegzetesebb hamisítványtípusokról is, beleértve napjaink újabban készült hamisítványait is.

2023.december 4., hétfő 18.00

Nimfák, múzsák, családanyák – Női szerepek a művészetben

A művészet történetének valahol a legelején egy nő áll: a willendorfi Vénusz. Az istennőből később anyák, hetérák, szentek és múzsák lettek. A művészettörténetben ábrázolt női szerepek szépen világítanak rá a nők társadalomban elfoglalt helyére, a velük kapcsolatos elvárásokra és elképzelésekre. Az olyan zseniális festőnők pedig, mint Artemisia Gentilsechi, Elisabeth Vigée-Lebrun vagy Tamara Lempicka koruk legfontosabb emberi és művészi problémáit jelenítették meg.

Ajánlatunk


A hatalmas sikerű dán film alapján készült színdarab nagy beleérzéssel és humorral szembesít bennünket azzal, milyen eufóriával és milyen fájdalmakkal jár, ha az ember megpróbálja elengedni a kontrollt.

Napfény és zene járja át a szívünket újra augusztusban!

Az egyik legismertebb magyar szent legendája színesen elevenedik meg Szikora Róbert, Lezsák Sándor és Zsuffa Tünde musicalében. Cseke Péter rendezésében, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház látványos előadása kiváló művészek szavain, énekén, színpadi produkcióján keresztül mutatja be a történelmi pillanatot, „a szerelem szentjének” sorsát és korát, amely ma is szívhez szóló tanulságokkal szolgál.

Kövess minket!


További ajánlataink


Kern András estje - Te majd kézenfogsz... Szép

Zsidó Kulturális Fesztivál 2024

Az esten a közönség közkedvelt régi és új dalokat hall majd szellemes történetekkel együtt, hiszen Kern András még a számok…

De kié lesz a kutya? - válási komédia Szép

Tihanyi Szabadtéri Játékok, Bujtor István Szabadtéri Színház

"Majd ha a gyerekek felnőttek.” „Ha útjukra indítottuk őket, minden álmunkat valóra váltjuk.” Ismerős tervek, szép haladékok sokaknak. De mi…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!