Program


Mihály, avagy egy város kísértetei - Csokonai Vitéz Mihály 250 - Várkert Irodalom
2

Mihály, avagy egy város kísértetei - Csokonai Vitéz Mihály 250 - Várkert Irodalom

Az idén 30 éves Anima Sound Systemet vezető Prieger Zsolt és társai: Balázsovics Mihály (Slow Village) és Subicz Gábor (Subtones, MAO) által megálmodott szürreális zenei-irodalmi előadás abból a gondolatból jött létre, hogy 250 éve született Csokonai Vitéz Mihály, a magyar felvilágosodáskori irodalom egyik legjelentősebb költője, a nagy debreceni újhullámos repper.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. április 18. kedd, 19:00

Prieger komponistatársai, Balázsovics Mihály (MC Tink) és a debreceni jazztrombitás, Subicz Gábor is hasonlóképpen vélekedik, ezért határozták el, hogy együtt alkotnak meg egy olyan művet, amely atmoszférikus, táncos, filozofikus és elgondolkodtató, ugyanakkor szórakoztató. Ahogy egy másik nagy debreceni költő, Térey János írta: „Csokonai életműve olyan sűrű, meglepetésekkel teli, lombsuhogásos erdő, mint talán Weöresé és Aranyé a magyar költészetben. Évődő szerelmespárjainak, napfényes kertjeinek világa – a hasonlóképpen képességei csúcsára érkezve elhunyt – Mozartéval rokon.”

Humor, filozófia és tűnődés egy órában; garantáltan hatalmas élmény, látnod kell, ahogy duma, poén, keménység, tradíció és főleg táncos zene összeér.

Előadják:
Prieger Zsolt, Anima Sound System
Balázsovics Mihály, MC Tink
Subicz Gábor, Subtones, MAO

Ajánlatunk


A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű Killer Queen együttes kapcsán a neves People magazin egyenesen úgy nyilatkozott, hogy Freddie Mercury újra él! Itt az alkalom, hogy átélje a hátborzongató csodát és ezrekkel énekelje a jól ismert szövegeket.

zenés átirat két részben

Ha sírva akar nevetni, ezt az előadást ne hagyja ki!

Kövess minket!


További ajánlataink


Az Özvegy Karnyóné

Új Színház

Az Özvegy Karnyóné vérbő komédia, sok zenével az esendőségről, tele fordulattal, szerethető karakterrel, versengéssel, ármánnyal és persze szerelemmel. És, hogy…

Fejes Endre - Presser Gábor: Jó estét nyár, jó estét szerelem

Pesti Magyar Színház, Sinkovits Színpad

A Jó estét nyár, jó estét szerelem a magyar zenés színházi irodalom egyik legkülönlegesebb, egyben legsikeresebb darabja. Ősbemutatója óta igazi…

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!