Program


Mi a nők szuperereje? – Rácz Zsuzsa stand-up (Nőnap plusz)

Mi a nők szuperereje? – Rácz Zsuzsa stand-up (Nőnap plusz)

Rácz Zsuzsa újságíró, író szerkesztő, az emblematikus Terézanyu című regény szerzője, az elsői női főtitkár a magyar PEN történetében és még sok minden mással foglalkozik. Például újabban nőtörténeti, tudományi és karrier orientációs előadásokat tart nőknek, nagyon szellemesen. Most végre nálunk is!

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. március 11. szombat, 18:00

Mi a nők szuperereje?
Rácz Zsuzsa stand-up (Nőnap plusz)
Ajánlott korosztály: 14+

“Kik azok, akiket alig száz éve még tulajdonként kezeltek, pont, mint egy lovat vagy tehenet? Akik nem tanulhattak, csak hímezni, zongorázni, nem vásárolhattak házat, de még a gyerekeik sorsáról sem rendelkezhettek, nem lehetett saját pénzük, állásuk, és ha megunták őket, egyszerűen az utcára tették? Akik alig vállalhattak munkát, legfeljebb engedéllyel, nem nyithattak bankszámlát és nem is szavazhattak – akad, ahol még a 20. század végéhez közeledve sem… (És akad a világban hely – sajnos most a legfájóbb példa Irán vagy Afganisztán –, ahol még most sem…)

Ők ugyanazok, akik ma autót, céget, országot vezetnek, szavazatuk nemzetek sorsát dönti el, és a világ GDP-jének egy harmadát termelik ki – csupán az ingyen végzett, gondoskodó munkájukkal, mely nélkül összedőlne a világunk.

Alig vagyunk tudatában annak, hogy a nők hatalmas utat jártak be közel száz év alatt.
Mert alig vagyunk tudatában, hogy micsoda szupererőnk van.
Azt hihetnénk, a nők – és velük együtt persze a férfiak is – tisztában vannak azzal, hogy mennyire újak és mennyire törékenyek jogaink.

Én azt tapasztalom, hogy ez, sajnos, nem így van. Mivel az iskolákban nem tanítják, a nők többsége nincs tisztában azzal, minek – kinek – köszönheti, hogy írni-olvasni tanulhat, egyetemre mehet, szavazhat, és hogy mindez alig pár évtizede valós lehetőség.

Hányszor hangzik el ez: „Én nem vagyok feminista, de…” Már Móra Ferenc szerint is minden nő az, aki tanulhat… Ám sokan még ma sem ismerik fel és nem értékelik a magunkban és helyzetünkben rejlő esélyt. Talán ez lehet az egyik oka annak, hogy a nők – mi – alig támogatjuk egymást úgy, ahogyan tehetnénk. Egymás támogatásával önmagunkat és a következő generációt: lányainkat és egyben fiainkat is támogatjuk.

Ezzel mindannyian csak nyerhetünk.”

Ajánlatunk


Giuseppe Verdi RIGOLETTO Opera három felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Az iskolai év végéhez közeledve a Csillagszeműek különböző csoportjai két programmal várják a közönséget a Hagyományok Házában: 17 órától a fiatalabb budapesti és piliscsabai gyerekek mutatkoznak be. Mindkét előadás vendége a Csillagszeműek felnőtt társulatra, a Timár Együttes. A programban Timár Sándor klasszikus művei mellett a fiatal csoportvezetők saját koreográfiái is szerepelnek. A műsort Vizeli Bálint és zenekara kíséri.

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Kövess minket!


További ajánlataink


AZAHRIAH

Puskás Aréna

Az üstökösszerű karriert építő Azahriah az esemény súlyának megfelelően grandiózus látvánnyal, a tőle megszokott színvonalú zenei produkcióval és sok-sok meglepetéssel…

„Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki…

Vujity Tvrtko új estje rengeteg kalanddal, hatalmas optimizmussal és motivációval, valamint a legyőzhetetlenség erejével. Egy világgá ment riporter elképesztő élete…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!