Program


MET 2023/2024 - Jake Heggie: Ments meg, Uram!

MET 2023/2024 - Jake Heggie: Ments meg, Uram!

Jake Heggie: Dead Man Walking
Élő operaközvetítés a New York-i Metropolitan Operából egy szünettel, 194 perc, 2023
angol nyelven, magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. október 21. szombat, 19:00

Rendező: Ivo van Hove
Librettó: Terrence McNally
Díszlet- és fénytervező: Jan Versweyveld
Jelmeztervező: An D’Huys
Vezényel: Yannick Nézet-Séguin

Szereplők: Joyce DiDonato (Helen Prejean nővér), Ryan McKinny (Joseph De Rocher), Latonia Moore (Rose nővér), Susan Graham (De Rocher anyja)

 

Az előző évad Don Giovanni-rendezése után Ivo van Hove újabb rendezéssel tér vissza a Met-be: a Dead Man Walking operaváltozatának színrevitelével. A darabot Jake Heggie írta Helen Prejean nővér híres memoárja alapján, amelyből 1995-ben filmváltozat is készült Sean Pennel a főszerepben. A történet egy halálra ítélt gyilkos lelkéért vívott küzdelemről szól.  A téma drámaisága Heggie megrendítő zenéjével és Terrence McNally librettójával párosul. A karmesteri pódiumon a Met zenei igazgatója, Yannick Nézet-Séguin áll, Joyce DiDonato pedig Helen nővért alakítja, és Ryan McKinny basszusbariton énekli a halálraítélt Joseph De Rocher szerepét. Latonia Moore Rose nővérként, Susan Graham pedig De Rocher anyjaként lép színpadra – ő egyébént az opera 2000-es bemutatóján Helen nővért énekelte San Francisco-i War Memorial Operaházban.

A 2023/24-es MET-évad további közvetítései itt érhetők el >>>

Jegyinformációk

Jegyek kaphatók az Uránia jegypénztárában, online felületén, valamint az Interticket hálózatában.

Belépőjegy: 5900 Ft
Továbbra is van lehetőség 4500 Ft-ért kedvezményes jegy váltásra azoknak, akik az évad legalább hét különböző előadására váltanak jegyet egyszerre.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az előadás kezdete után helyfoglalásra csak az emeleti oldalkarzaton van lehetőség. A késve érkezők a szünetben foglalhatják el helyüket.
Megértésüket köszönjük!
Az Uránia Nemzeti Filmszínház Igazgatósága

Ajánlatunk


A jazz, blues, rock és funk iránt egyaránt fogékony gitáros, Mike Gotthard ezen a novemberi estén saját jazz-rock világába hívja közönségét, ahol a hangszereké és a dallamoké a főszerep. A koncert gerincét legújabb szólóalbuma, a Sensual Brutality anyaga alkotja, de első lemeze, az Intellectual Brutality már ismert kompozíciói is elhangzanak.

Kelemen Barnabás évtizedek óta a magyar és a nemzetközi zeneélet ünnepelt művésze, aki szólistaként és kamaramuzsikusként világszerte sikereket arat. Számos verseny győztese, játékát díjnyertes hanglemezek - köztük a Bartók Új Sorozat CD-i - örökítették meg.

Kövess minket!


További ajánlataink


Postmodern Jukebox: The ’10’ Tour Szép

Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

A zongorista-hangszerelő Scott Bradlee 2011-ben indította útjára Postmodern Jukebox elnevezésű projektjét, amellyel tíz éve töretlen sikerrel turnéznak, és amely minden…

Spiró György: Szappanopera

Szentendrei Teátrum, 6SZÍN

Ki a zsidó? Mi az, hogy zsidó? Budapesten, egy Holokauszt-kárpótlási ügynök csönget be egy nőhöz. A darab olyan tabukat tör…

Komikussá vált történet egy tanárról, Nyúl Béláról, akit meghurcolnak, feláldoznak a politika oltárán egy Hannibálról szóló, látszólag jelentéktelen tanulmány miatt,…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!