Program


Mesék a fényben - adventi múzeumpedagógiai foglakozás 8-12 éveseknek

Mesék a fényben - adventi múzeumpedagógiai foglakozás 8-12 éveseknek

Az adventi időszakban megrendezett múzeumpedagógiai foglalkozások során a karácsonyi hagyományok, szokások nyomába eredünk. Mióta állítunk karácsonyfát és miért éppen szaloncukor a szaloncukor, a magyarok nagy kedvence? Hogyan ünnepelték a karácsonyt a királyi család tagjai, amikor éppen Budán tartózkodtak?

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. december 17. vasárnap, 11:00

Miután ezeket megfejtettük, megcsodáljuk a fényárban úszó Szent István-terem csodálatos Zsolnay díszítését, és arról is beszélgetünk, milyen motívumokkal adóztak a karácsony előtt a híres pécsi gyárban. Miután kellő mennyiségű tudás birtokába kerültünk, mindenki elkészítheti magának a Zsolnay ihlette saját karácsonyfadíszét.

Ajánlott korosztály: 8-12 éves korig

Találkozási pont: Csikós udvar, karácsonyfa

A foglalkozás helyszíne: Hunyadi udvar, majd a Szent István-terem

 

Időtartam: 60 perc

 

Jó tudni!

A foglalkozást pontosan kezdjük, ezért kérjük, hogy 15 perccel előbb érkezzenek a találkozási pontra.

A foglalkozás kültéren és beltéren is zajlik, kérjük a gyermekek ennek megfelelő öltözetben érkezzenek.

A programot 8-12 éves korosztály számára alakítottuk ki, így kérjük, ennek megfelelő korú gyermek számára váltsanak jegyet, hogy a foglalkozást minden résztvevő tudja élvezni!

A Szent István-terem befogadóképessége korlátozott, ezért felnőtt kísérők nem tudnak részt venni a beltéri foglalkozáson.

A program ideje alatt a kísérők a II. emeleten (Szent István-terem felett) található "A Hauszmann-sztori" c. kiállításunkat ingyenesen megtekinthetik a foglalkozásra vásárolt jegy felmutatásával.

Ajánlatunk


A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű. Meséjében szegény, beteg nagymamájának gyűjt könyöradományokat. Kettejük barátsága akkor kezdődik, amikor kiderül, hogy mindketten a Riviérán kívánnak turistákat kifosztani, és rájönnek, hogy szövetkezve könnyebb. A Steve Martin és Michael Caine játékával fémjelzett film nem véletlenül ihlette meg a „színházcsinálókat”. A fordulatokban gazdag és rendkívül humoros történet kiváló zenével fűszerezve robbant be a Broadwayre, útját azóta is töretlen nevetésorkán, tapsvihar és díjeső övezi.

Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

További ajánlataink


SZABADAKARAT >>>> Szép

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

A koncertszínházi előadás Petőfi Sándor és Szendrey Júlia szerelmét mutatja be a mai kor eszközeivel, innovatív színpadi megoldásokkal és népszerű…

Vannak témáink, amelyeket egyfajta álszent hallgatás övez. A családon belüli erőszak is ilyen. Nincs felfoghatatlanabb egy szülő számára, mint amikor…

Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!