Program


Mátyás István karácsonyi orgonaestje

Mátyás István karácsonyi orgonaestje

Műsor:

Händel: B-dúr concerto, op. 7/1 (1. Andante, 2. Largo e piano, 3. Bourrée: Allegro)
César Franck: Cantabile (1878)
Reger: Wachet auf, ruft uns die Stimme, op. 135a/25
Reger: Wachet auf, ruft uns die Stimme, op.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2011. december 22. csütörtök, 19:30

Mátyás István 1980-ban született Zalaegerszegen, itt kezdett zongorázni és orgonálni tanulni. Középfokú zenei tanulmányait Szombathelyen, felsőfokú tanulmányait Bécsben végezte zongora és orgona szakon. 2000-ben harmadik díjat nyert a bécsi Steinway-ház nemzetközi zongoraversenyén, 2005-ben pedig a kalinyingrádi IV. Mikael Tarivergyijev Nemzetközi Orgonaversenyen első helyezett lett. 2007-ben lemezre vette Hans Gál orgonaműveit, melyet a német sajtó az év diszkográfiai tettének értékelt. 2008 óta a grazi Zeneakadémia korrepetitora, emellett Európa-szerte hangversenyezik. 2009 novemberében nagysikerű koncertet adott a Müpában a Wiener Sängerknaben közreműködésével.

A Händel- és Philipp Emanuel Bach-concertókkal közrefogott orgonadarabok a műfaj germán vonulata mentén válogatnak Bach és a nagyromantika reprezentatív művei között.
A Budapesti Vonósok elismert résztvevője a magyar és a nemzetközi zenei életnek. 2001-ben a kamarazenekart Magyarország legrangosabb szakmai elismerésével, a Bartók–Pásztori-díjjal, 2007-ben a Magyar Tudományos Akadémia Klub Művészeti díjával, 2008-ban pedig az Artisjus-díjjal tüntették ki.

Ajánlatunk


A tavaly hatalmas sikert aratott, teltházas aréna koncert után a világhírű zongoraművész és zeneszerző, Péter Bence 2024. december 7-én ismét az MVM Dome színpadán kápráztatja el a közönséget rendkívüli tehetségével. Bence legújabb, Pianoshphere című albuma egyben a névadója az idei turnénak, amelyet Ausztrália és Nyugat-Európa után a prágai O2 Arénában majd a dubai Coca Cola Arénában élvezhet a közönség. A turné utolsó állomása pedig a budapesti MVM Dome, 2024. december 7-én.

A Kodály Filharmonikusok és a Kodály Kórus nagyszabású évadzáró gálakoncertje a Főnix Arénában, a világhírű José Cura és Ester Pavlů fellépésével.

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

Kövess minket!


További ajánlataink


Tokaj Fesztiválkatlan 10. jubileumi évad

Tokaj Fesztiválkatlan

Egész nyáron fantasztikus előadókat, énekeseket és csodálatos színházi produkciókat láthatsz. Igazi kikapcsolódás, felejthetetlen élményekkel!

Egy a ráadás

Thália Színház

Egy vagyonos üzletember hirdetést ad fel: néhai üzlettársa fiát keresi, szeretné tisztességesen, rengeteg pénzzel megjutalmazni. Ám egyre több „Billy” érkezik…

Az Angyalföldi Vadrózsa Táncegyüttes és utánpótlás csoportjainak 2023/2024-es évadzáró gálaműsora.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!