Program


Mandics György: Elveszett magyar kódexeink

Mandics György: Elveszett magyar kódexeink

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 12. kedd, 18:00

Az előadás egy elhanyagolt kutatási területről szól. Kossuth Lajos emigrációba kényszerült titkára, Somogyi Antal által egy Cicero kódexben megtalált rovásírásos anyagok kapcsán létrejött nagy jelentőségű hagyatékról, az „Elveszett magyar kódexekről” beszél. A könyvek latin betűs átírása alapján készült „A Magyarok ősi énekei” elnevezésű gyűjtemény végül 1873-ban jelent meg. Szarvas Gábor Somogyi téves elméleteinek tulajdonítva hamisítványnak tartotta a művet, mondván: a magyarságnak sosem voltak hosszú rovás feliratai, ez tehát kizárja a rovásírásos könyvek létezését.
Mandics György a rováskrónikák kérdését tíz éve kutatja és 12 kötetet írt róluk. Ez a legfontosabb összefüggő anyag. A XI. kódex több mint 250 hosszúszöveget tartalmaz, amelynek jelentős része vers. Pontosan 124 versből álló verses gyűjtemény, amelyik ránk maradt.  Ez egy a jelenlegi Akadémiai vonaltól eltérő anyag, amely az előző /Hunfalvy előtti, tudományos vonalnak ad igazat. Azaz a Magyarok a hunok rokonai, s eredetük a hunokkal kapcsolatos, nem a finnugorokkal.  Sajnos a genetika, a régészet, s ez a rovásírásos anyag is a hun történelemmel való kapcsolódást igazolja. Ez lehet, hogy sokaknak nem tetszik, ám azt bizonyítja a meglelt anyag.

 

Előadó: Mandics György, Író, költő, matematikus, írástörténész (fő kutatási területe a protoírások és a rovásírás).

Ajánlatunk


Giuseppe Verdi TRAVIATA Opera két részben, három felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Az Attraction Látványszínház, a Britain's Got Talent 2013-as győztes csapata, először ad egészestés show-t Magyarországon! A fantasztikus látványú és koreográfiájú előadás 2024. október 19-én, a Papp László Budapest Sportarénában látható először.

Kövess minket!


További ajánlataink


Liliomfi Szép

Vígszínház

Közel két évszázada ad reményt és erőt „e rút világban” Liliomfi és Mariska minden ukázt felülíró szerelme, Szellemfi játékkedve és…

Auer Fesztivál

Veszprém, Hangvilla, Megyeháza, Szent Mihály Főszékesegyház

Világsztárokkal és változatos kamarazenei programokkal, zenekari és világzenei produkciókkal ünnepeli 10. jubileumát a veszprémi AUER FESZTIVÁL július 29. és augusztus…

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!