Program


Jegytípusok


1 900 Ft
Földszint, Karzat

Aktuális előadások


Jegyvásárlás

Leírás

Stravinsky: Elégia szólóhegedűre
J.S. Bach: 2. (d-moll) partita, BWV 1004

szünet

Kurtág György: Tre pezzi hegedűre és zongorára, op. 14e
Beethoven: 9. (A-dúr) hegedű-zongora szonáta, op. 47 („Kreutzer”)

Kruppa Bálint (hegedű) Közreműködik: Fejérvári Zoltán (zongora)

Mindig örömteli látni, amikor egy ígéretes fiatal muzsikustehetség karrierje a szemünk láttára szökken szárba. Kruppa Bálint hegedűművész az utóbbi években zenei díjak egész sorát nyerte el. A poznaňi V. Telemann Nemzetközi Hegedűverseny ezüstérmese, a balassagyarmati Nemzetközi Kortárs Zenei Verseny első- és nagydíjasa, a zágrábi Nemzetközi Ifjúsági Hegedűversenyen korosztályának győztese, 2013-ban a Weiner Leó Országos Kamarazene Versenyen pedig rögtön három díjat is besöpört (egyiket saját vonósnégyesével!). Mindezeken túl tavaly a jól megérdemelt Junior Prima Díjat is megkapta. S ha már „a tehetség kötelez”, Kruppa Bálint önálló estjén is magasra teszi a mércét. Sztravinszkij (tőle szokatlanul) komor hangjait Bach szólópartitája követi, melynek varázslatos zárótételét Yehudi Menuhin egyenesen minden idők legtökéletesebbjeként jellemezte, mit e hangszerre valaha írtak. A program második felében Kruppa a kortárs zene iránti érzékenységét illusztrálja egy Kurtág-duóval (zongorán Fejérvári Zoltán kíséri), majd Beethoven maratoni hosszúságú, majd minden érzelmet megmozgató, és rendkívüli technikai felkészültséget igénylő Kreutzer-szonátájával teszi le végleg előadói névjegyét.

Rendező: Zeneakadémia Koncertközpont

Képek, videók

  • Kruppa Bálint és Fejérvári Zoltán hegedű - zongora estje

Ajánló


WINTER WONDERLAND with Frank Sinatra's songs

Papp László Budapest Sportaréna

A régi karácsonyok varázsa, az ünnepvárás hangulata elevenedik meg egy csodás estére a…

JEAN-MICHEL JARRE új világkörüli turnéja: ELECTRONICA

Máté Péter 2017. február 4.-én ünnepelné 70.-ik születésnapját. A tragikusan korán elhunyt művészről,…

Ajándékozzon jegy.hu
utalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Interticket
Kultúra Kártya

A Kultúra Kártya szolgáltatásaival a jelenleg alkalmazott legnagyobb kedvezményeket vehetik igénybe a munkáltatók és munkavállalók

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!