Program


Kiscelli Múzeum - Óbudai KultÉj 2021 karszalag
10

Kiscelli Múzeum - Óbudai KultÉj 2021 karszalag

Idén másodszorra fognak össze Óbuda kulturális intézményei, hogy egy hosszú este folyamán bemutassák értékeiket és szakmai tudásukat. Július utolsó éjszakáján a Kiscelli Múzeum is éjfélig várja a látogatókat különleges tárlatvezetésekkel, felnőtt
és gyerekprogramokkal, időszaki és állandó kiállításokkal. Az este folyamán minden intézmény közös, ezerötszáz forintos karszalaggal várja a látogatókat.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. július 31. szombat, 15:00

Kiscelli Múzeum - Óbudai KultÉj 2021

16:00, 19:00, 21:00 Kloáka, kanális, klozet – kis dolgok és nagy változások.
Budapest csatornázásának kultúrtörténete / Kurátori tárlatvezetések*

Budapestnek szennyes története is van: az életkörülményeket mindenkor meghatározó higiénia a szennyvízzel is összefügg. Pöcegödörtől a fénylő szaniterig terjedő történetünk olyan részleteket tartalmaz időszaki kiállításunkban, mint a csatornázás fejlődése, az illemhely-használat módjai és a hozzájuk fűződő mentalitás története.

17:00, 20:00, 22:00 Kolostor, kaszárnya, kastély... múzeum! / Épületvezetés és kriptatúra*

Ki építtette a kiscelli kolostort? Mi köze Mariazellnek Kiscellhez? Na és a Zichy család több generációjához? A Kiscelli Múzeumnak otthont adó óbudai épület a trinitárius szerzetesek kolostoraként kezdte, volt katonai raktár és hadikórház, majd kastéllyá alakította át a vagyonos Schmidt Miksa, a szeretőjéről, Mágnás Elzáról elhíresült bécsi bútorgyáros. A sétán megismerkedhetnek az épület történetével, és megtekinthetik a kolostor kriptáját, amely csak vezetéssel látogatható.

18:15, 20:15 Éntérképek*

A ZéróPlusz TáncMűvek koreográfiai miniatűrjei a Kiscelli Múzeum változatos tereiben. Beszédes mozdulatok, megelevenedő tárgyak. Testből jövő személyes történetek. Koreográfia: Berger Gyula

17:15-18:00 akadémia (körbejárás) - exkurzus Kiscelli Múzeum (körbejárás)*

A kiállítás azt vizsgálja, hogy a politikai fordulatok milyen változásokat hoznak egy adott korszakban; miként élhetnek tovább ideológiák, hatalmi struktúrák, jelképek és történetek a felszín alatt, hogy aztán egy másik rendszerben újraértelmezve meghatározó narratívaként kerüljenek elő.

18:00-19:00 Kurátori tárlatvezetés a művésszel az EMLÉKMODELLEK - Asztalos Zsolt kiállításon*

A Kiscelli Múzeum Templomterében bemutatott Emlékmodellek című kiállítás az egyéni emlékezést állítja előtérbe. Asztalos Zsolt kognitív pszichológiai kutatások eredményeiből kiinduló képzőművészeti projektje a múlt, emlékezet, saját történet és konstruált emlékezeti narratívák kérdéseit vizsgálja.

19:15, 21:15 Hóhérsztori. Pop-up kiállítás és vezetés a képzőművészeti gyűjteményből*

Valahányszor festünk, vásznat vagy fatáblát alapozunk, papíripari, faipari, ruhaipari tárgyak, netán egyes gyógyászati vegyületek előállítását végezzük, néha eszünkbe juthat, milyen foglalkozás egykori „gyümölcsét” tartjuk kezünkben. Olyanokét, akik emlékét például egy nem túl nagy igénnyel megfestett zsánerképecske vagy egy házaspár kopott portréja őrzi meg az utókornak. Ők is történelmünk részei.

GYEREKPROGRAM / WORKSHOP
16:00-20:00 Kiscelli Nyomda - interaktív foglalkozás gyerekeknek
14 év alatt ingyenes.

A karszalaggal az Óbudai KultÉj 2021 minden rendezvénye látogatható.

*A csillaggal jelölt programokra regisztráció szükséges. Regisztrálni a http://www.kiscellimuzeum.hu/obudaikultej_2021 oldalon lehetséges.

Kövessen minket!


További ajánlataink


Táncháztalálkozó

Papp László Budapest Sportaréna

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Janikovszky-est vaksötétben / avagy a lemez két oldala

MiMozink Lurdy - Terem 1.

Egy egyedülálló képzeletszínházat élvezhet a közönség. "A lemez két oldala" címmel: Janikovszky Éva írásainak segítségével teljes sötétségben, csak a hangokra…

A Kalamazoo egyenesen a Broadway-ről érkezik, a vígjátékban Hernádi Judit és Kern András sziporkázó játékát élvezhetik Sebestyén Aba rendezésében.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!