Program


Keressük Európát - Looking for Europe
4

Keressük Európát - Looking for Europe

Francia író-filozófus A play Bernard-Henri Lévy darabja, saját előadásában, amit egy, 2019 március és május között 20 európai várost meglátogató, színházi turné turnéra készült.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. április 10. szerda, 20:00

A Looking for Europe egy szarajevói szálloda szobájába zárkózott értelmiségi belső monológja, akinek 90 perce van megírni egy beszédet Európáról.

A Görög mitológiával kezdjen? Vagy a Német filozófiával? Esetleg azzal, hogy Európa miként küszködött a totalitárius diktatúrával és a nyomorral az elmúlt száz évben?

Sajnálatosan csak egy öreg kontinens sivár képei ugranak be, amit a nacionalizmus, a rasszizmus, az idegengyűlölet és az antiszemitizmus hullámai gyötörnek, az 1930-as évek óta példátlan mértékben. A gilets jaunes ("sárgamellényesek")... Olaszország jobb és baloldaldali népámítóinak szövetsége... A Közép-Európában kialakuló antiliberális diktatúrák...

Már majdnem feladja, mikor az események egy költői és lenyűgöző fordulatot vesznek, Dante, Goethe és Vaclav Havel visszatérő szellemeinek képében, kik kiutat mutatnak neki a populizmus útvesztőiből és biztosítják róla, hogy a legrosszabb még nincs kőbe vésve…

A Looking for Europe egy óda Európához, és egy kísérlet Spinoza, az Osztrák-Magyar monarchia regényíróinak, Lech Walesának és Picassonak a szellemiségének feltámasztására. A Looking for Europe egy utazó előadás és egyben felhívás a demokratikus ellenállásra és a remény felélesztésére a 2019 májusában tartott európai parlamenti választásokat megelőző hetekben.

A Looking for Europe szövege, igazi Erzsébet korabeli stílusban, az utolsó pillanatig változni fog, hogy tükrözze a politikai helyzetet és az aktuális eseményeket a 20 városban, ahol előadják. Interaktív élmény lévén, a nyilvánosságot arra bátorítják, hogy az előadások előtt tegyenek fel kérdéseket a lookingforeurope.eu honlapon, majd tekintsék meg, ahogy azokat Bernard-Henri Lévy belevonja a színpadi tudatfolyamába.

A darab francia vagy angol nyelven kerül előadásra, helyszíntől függően, elektronikus feliratozással a fogadó ország nyelvén. A darab hossza 90 perc.

Bernard-Henri Lévy filozófus negyven könyv szerzője, olyan munkáké, mint a The Empire and the Five Kings, a Barbarism with a Human Face és a Who Killed Daniel Pearl? Az ő dokumentumfilmjei a Peshmerga, a The Oath of Tobruk, és a Bosna! 

Gyermekkora óta elkötelezett a totalitarizmus elleni küzdelem, és manapság a Trump és Putin bűnözői szövetsége elleni harc mellett. Ez a darab Lévy személyes tapasztalatainak a kikristályosodása.

 

Ajánlatunk


A magyar irodalom egyik legszívbemarkolóbb alkotása felnőtteket, fiatalokat egyaránt megérint. Közös gondolkodásunk és közbeszédünk része lett a grund, amely a miénk, ahogy azt Dés-Geszti csupa érzelem, csupa dallam betétdalában éneklik a szereplők.

Vannak nagy, mindenki által ismert klasszikus zenei mérföldkövek, amelyek egész kultúránkat meghatározzák. A Klasszik Rádió és a Danubia Zenekar közös, hagyományos tavaszi koncertjén ezúttal a legek, a legendák kapnak főszerepet.

Kövess minket!


További ajánlataink


Nemanja Radulović & Double Sens - világhírű hegedűművész koncertje Szép

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Világraszóló népszerűségét minden sablont és konvenciót mellőző eredeti egyéniségének köszönheti. A világhírű hegedűművész bátor művészi szabadsággal szólaltatja meg a műsorára…

Recirquel: IMA Szép

Müpa Sátor

Újra Budapesten az IMA, az elmúlt évek egyik legsikeresebb előadóművészeti produkciója: a Recirquel immerzív újcirkusz előadása szeptemberben a Müpa Sátorban.

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!