Program


KépMás - Próbálom túlkiabálni magam

KépMás - Próbálom túlkiabálni magam

Az előadás témája a nő, a nők helyzete, szerepe a mai világban. Az előadás nem titkolt céljai között szerepel, hogy a néző egy lépéssel közelebb kerüljön a fogyatékossággal élő emberek partnerként kezeléséhez.
 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. február 29. szombat, 19:00

a MáSzínház előadása
Az előadás hossza 80 perc, amelyet egy 1 órás szakmai beszélgetés követ.

2017. április 27-én a MáSzínház bemutatta KépMás című, legújabb integrációs színházi előadását a Jurányi Ház TÁP termében. A produkció különlegessége, hogy sérült és ép színésznők egyenrangú partnerként játsszák. Az előadás témája a nő, a nők helyzete, szerepe a mai világban. 2017 szeptemberétől a MáSzínház középiskolákba is elviszi a darabot, ahol az előadáshoz kapcsolódó foglalkozás keretében a nemi szerepekről és a sérültségről/normalitásról szeretnénk együtt gondolkodni a diákokkal. Az előadás nem titkolt céljai között szerepel, hogy a néző egy lépéssel közelebb kerüljön a fogyatékossággal élő emberek partnerként kezeléséhez.

Az előadás témája, szinopszisa:
Te szeretnél családot? Ditti igen. Szabina nem. Dittiről azt mondják, hogy fura. Szabina azt mondja, hogy különleges szeretne lenni. Szerinted furának jobb lenni vagy átlagosnak?
Szabina és Ditti testvérek, egy családban nőttek fel, mégis nagyon más értékeket tartanak fontosnak és a lehetőségeik is alapvetően különbözőek. Hogyan él meg egy hasonló élethelyzetet egy ép és egy sérült nő? Milyen válaszokat adnak a mai társadalom elvárásaira, milyen szerepeket vesznek fel? Szeretnénk, ha ez az előadás csökkentené a szakadékot ép és sérült között, miközben kísérletet teszünk arra, hogy megfogalmazzuk, mit is jelent ez a két kategória egyáltalán.
Az előadás szövege a játszók személyes történetei alapján jött létre, afféle önvallomások sorozata. Szeretnénk, ha a többségi társadalom nem csak nézné, hanem látná is a más embereket, illetve elfogadná a társadalom egyenértékű tagjaiként. A próbafolyamatról dokumentumfilm is készül.

Szereplők:
Demeter Orsolya
Kontler Dorottya
Nemcsók Nóra
Terhes Hanna
Tóth Bernát Réka

Fény: Ágoston András
Logopédiai asszisztens: Jankovics Julianna
Dokumentumfilm a folyamatról: Balla Dávid
Konzulens: Pelsőczy Réka
Szakmai beszélgetés moderátora: Bakonyvári L. Ágnes

Író, asszisztens: Jozifek Zsófia
Rendező: Bakonyvári Krisztina

Ajánlatunk


performansz - részvételi akció – koncert

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Kövessen minket!


További ajánlataink


Jótékonysági koncert a tiszta lélegzetért

Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

A Budafoki Donhnányi Zenekar jótékonysági koncertje a Tüdőgyógyászati Alapítvány javára, a szerencse forgandóságát, a szerelem múlandóságát hirdető lírai, tréfás, pajzán,…

Cédric Chapuis: Élet-ritmusra

Pinceszínház

Egy francia fiú, Adrien Lepage mindennapjaiba nyerünk bepillantást, a mániákusan doboló kamasz azonban egyre több titkot, élményt és emléket árul…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!