Program


KARTHAGO 40 éve együtt - Jubileumi Nagykoncert

KARTHAGO 40 éve együtt - Jubileumi Nagykoncert

A KARTHAGO együttes eddigi 39 esztendős rockzenei munkássága, - minden idők legrégebben együtt muzsikáló tagjaival,- egy elképesztően tartós és töretlenül sikeres történet. Több évtizedes pályájuk abszolút egyedülálló és nem csupán Magyarországon, hanem Európában is példa nélküli.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. április 13. szombat, 20:00

A KARTHAGO együttes eddigi 39 esztendős rockzenei munkássága, - minden idők legrégebben együtt muzsikáló tagjaival,- egy elképesztően tartós és töretlenül sikeres történet. Több évtizedes pályájuk abszolút egyedülálló és nem csupán Magyarországon, hanem Európában is példa nélküli. Ilyen hosszú ideig összetartó, minden személyi változás nélkül és a mai napig aktív zenekar egyáltalán nincs közép-Európában!

A KARTHAGO minden idők legjelentősebb magyar rockzenekarai között foglal helyet. (Wikipedia)

A KARTHAGO együttest, 1979 őszén, Szigeti Ferenc alapította.

A zenekar az 1980-as évektől Magyarország és közép-Európa egyik legnépszerűbb rockegyüttese. Különleges, úgynevezett amerikai típusú west coast zenéjükkel, amely kemény rockalapra dús, ötszólamú vokállal és dallamos énekvezetéssel hangszerelt dalokból áll, 1979-től, néhány hónap alatt valamennyi slágerlistát meghódították.

Pályájuk alatt számtalan külföldi koncerten és nagy nemzetközi fesztiválokon öregbítették a magyar zene jó hírét. Fellépéseik különlegesen látványosak, erőteljesek, mozgalmasak és gyakran humorosak. Játszottak Kubában, Ausztriában, Németországban, Lengyelországban, a korabeli Szovjetunió szinte valamennyi akkori régiójában, valamint Jugoszláviában, Csehországban, Szlovákiában és Erdélyben. Idehaza a legnagyobb fesztiválokon, mindig a legvégén játszó sztárzenekar, és ez még jelenleg is így működik. A ’80-as években megjelent lemezeik aranylemezek lettek, sőt az első albumuk 178.000 példányban fogyott el! 1983-ban a Hungaroton és az Osztrák OK Musica (Teldec Company) kiadó, közösen indították a KARTHAGO-t a nagy ausztriai Villachi Nemzetközi Dalfesztiválon.
 
A KARTHAGO pedig, az akkorra már idehaza rendkívül népszerű slágerükkel, az aranylemezes REQUIEM című dal angoluk, nyelvű változatával indult és megnyerte a Nagydíjat! A hatalmas nemzetközi fesztiválsikert követően, a zenekarnak egy kislemeze, majd pár hónap múlva Requiem címmel, angol nyelvű nagylemeze jelent meg Európában, azaz Svájcban, Németországban, a Benelux Államokban és természetesen Ausztriában is, ahol négy hónap alatt ARANYLEMEZ lett, az aktuális slágerlistákon maga mögé utasítva jónéhány világsztárt. Ezt követően hosszabb-rövidebb turnékra indultak ezekben az országokban, és persze Magyarországon is. Olyan világsztárokkal játszottak együtt, mint az Opus, (Life is life), Kim Wilde, vagy Rod Stewart. Másfél év múlva „Oriental Dream” címmel, a második angol nyelvű nagylemezük is megjelent Ausztriában. Az akkori politikai helyzet azonban sok mindenben akadályozta a zenekar folyamatos jelenlétét nyugat-európában, ezért, - bár az osztrák management nagyon-nagyon hitt a rendkívül tehetséges, szorgalmas és nagyon erős zenekarban, - sajnos a sorozatos jelenléti nehézségek miatt azonban, lassan leszoktak az együttesről. A KARTHAGO a mai napig jól ismert név Ausztriában és Németországban, valamint természetesen a környező országokban, és a magyarlakta területeken.
A KARTHAGO napjainkban is igen aktív zenekar. Lemezeket készít és koncertezik.

Nyaranta 40-45 szabadtéri nagykoncertjük van átlagosan a határokon is átívelő turnéikon, ami kiemelkedően magas teljesítmény, tekintettel arra is, hogy a tagok átlag életkora immár meghaladja a 60-at… A zenekar manapság egy igazi, élő, nagyon hiteles rocklegendának számít a szakma és a közönség köreiben egyaránt. Koncertjeikre, minden alkalommal sokezren látogatnak, és ezek a tények fényképekkel jól dokumentálva láthatóak az együttes honlapján és a Facebook oldalukon. A zenekar büszke arra, hogy sikereiket úgy érték el, és úgy tudják tartani a mai napig, hogy közben nem váltak televíziós „celebekké”, soha nem vállaltak dzsungelbohóckodást,- vagy vacsoracsatákat, nem mentek el se tortát dobálni, se táncversenyezni egyik tévés csatornára sem!

A KARTHAGO ars-poeticája, az oldalukon olvasható:
„Mi nem híresen jól akarunk főzőcskézni, vagy tortákat dobálni, azaz celebkedni, hanem híresen jól akarunk zenélni!”

A zenekar óriási hitelét és népszerűségét éppen a 39 éve változatlanul együtt muzsikáló tagokban, a minden egyes koncerten maximumot nyújtó zenekarban, a zenélést igazi életcélnak tekintő tagok összetartásában, barátságában, tisztességében, zenei tudásában és persze az évtizedeken átívelő óriási slágereikben kell keresni.
 
Az elmúlt időszakban a média, azaz tévés –rádiós műsorok, számtalan szakmai és egyéb, nyomtatott, valamint internetes sajtó foglalkozott a KARTHAGO titkával, megpróbálva boncolgatni a kirívóan hosszú ideje barátságban, egyetértésben együtt muzsikáló, igen sikeres öt ember titkát. Pedig a titok egyszerű: tolerancia, hit, bizalom, humor és természetesen a közös zene, az együtt muzsikálás feltétlen szeretete és igazi öröme.

 Nyilván ezt a hitelességet érzi a közönség is, ezért özönlenek a zenekar koncertjeire, bárhol is megjelennek. Emellett természetesen vonzó az igazi jó zene, a jó minőségű rockmuzsika, öt szólamban énekelve az ívelő dallamokkal és mégis keményen, férfiasan.

2015, március 15.-én a zenekarvezető, Szigeti Ferenc, Magyarország Köztársasági Elnökétől megkapta a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét, kiemelkedő előadóművészi pályafutása, és a több generáción átívelő, számos hazai és nemzetközi fesztiváldíjjal rendelkező KARTHAGO együttes vezetőjeként elért sikerei elismeréseként. A KARTHAGO 2019 április13.-án ünnepli megalakulásának 40. évfordulóját! Az óriáskoncert helyszíne a Papp László Budapest Sportaréna lesz. Erre az alkalomra az együttes egy egészen különleges programmal készül. A kétórás hangversenyen lesz akusztikus (unplugged) rész, egy szimfonikus zenekarral kiegészülve, ahol a kemény rockdalokat virtuóz módon csendesen, dobolás nélkül adják elő, csak akusztikus hangszereken. Az erre az alkalomra vadonatúj stúdióalbummal jelentkező együttes, az új dalokból is bemutat jónéhányat, de a műsor fő gerincét természetesen a nagy „karthagós” rock-slágerek adják majd, amelyeket végül is a közönség nagyon vár. Az előzetes információk szerint a zenekar ismét kiemelkedő, világszínvonalú, különleges hang-és fénytechnikával, valamint egyedülálló díszletekkel készül a nagy jubileumi koncertre.

A KARTHAGO tagjai 1979 óta változatlanul:
Szigeti Ferenc – gitár, ének, zenekarvezető
Takáts Tamás – ének, dob, szájharmonika
Gidófalvy Attila – billentyűk, ének, gitár
Kocsándi Miklós – dob, ének
Kiss Zoltán Zéro – basszusgitár, ének

 

Ajánlatunk


Daphne du Maurier regénye alapján a Szegedi Szabadtéri Játékok önálló bemutatója

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

Előfordul: hulla, és annak fagyasztása, csontok, hányás, köpés, meztelenség, verekedés, felnőttfilm-részlet, kitört ujjak, kábítószer fogyasztása és terjesztése, méregkeverés, zászlóégetés (ja ez nem), egyszer elhangzik az a szó, hogy 'zsidó', egyszer az, hogy 'cigány'. Lesz füst, stroboszkóp, hangos zene, riasztó hangeffektek, zaj, káosz, kosz és több liter művér.

Kövessen minket!


További ajánlataink


Táncháztalálkozó

Papp László Budapest Sportaréna

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Janikovszky-est vaksötétben / avagy a lemez két oldala

MiMozink Lurdy - Terem 1.

Egy egyedülálló képzeletszínházat élvezhet a közönség. "A lemez két oldala" címmel: Janikovszky Éva írásainak segítségével teljes sötétségben, csak a hangokra…

LEGYETEK SZERENCSÉSEK! táncszínházi előadás a Fitos Dezső társulat előadásában esőnap június 30.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!