Program


kamara.hu/2 – Levélbeszélgetés - kamara.hu – Saját szoba -

kamara.hu/2 – Levélbeszélgetés - kamara.hu – Saját szoba -

Zeneakadémia saját produkció. Zeneakadémia Jegyutalvány és Zeneakadémia Szabadfelhasználású Jegy felhasználható.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. november 18. péntek, 19:00

Levélbeszélgetés 1.
Clara Schumann és Robert Schumann művei
Csővári Csilla (ének), Baráti Kristóf (hegedű), Simon Izabella, Várjon Dénes (zongora)
Huszárik Kata, Ficza István (próza)
Brahms: 1. (G-dúr) hegedű-zongora szonáta, op. 78
Baráti Kristóf (hegedű), Várjon Dénes (zongora)

SZÜNET

Levélbeszélgetés 2.
Fanny Mendelssohn és Felix Mendelssohn-Bartholdy művei
Csővári Csilla (ének), Simon Izabella, Várjon Dénes (zongora)
Huszárik Kata, Ficza István (próza)
Schubert: 14. (d-moll) vonósnégyes, D. 810 („A halál és a lányka”)
Engegård Vonósnégyes: Arvid Engegård, Laura Custodio Sabas (hegedű), Juliet Jopling (brácsa), Jan Clemens Carlsen (cselló)

Szerkesztő, dramaturg, rendező: Simon Izabella

A Zeneakadémia kamarazenei fesztiválja – melynek művészeti vezetői Simon Izabella és Várjon Dénes, fellépői pedig a nemzetközi és a hazai zenei élet legjobbjai – minden alkalommal egy-egy irodalmi művet állít a középpontba, a zenei programok pedig több szálon kapcsolódnak a könyvhöz. Ezúttal Virginia Woolf Saját szoba című esszékötete adja a szerkesztés alapját. Woolf könyve a női alkotók önállóságáról, függetlenségéről szól, ennek megfelelően kapnak hangsúlyt a hölgyek a felhangzó darabok szerzői és előadói között is. A második koncerten egy-egy férfi-női házaspár és testvérpár kapcsolata elevenedik meg műveiken, levelezéseiken és naplóbejegyzéseiken keresztül, de megismerkedhetünk a két asszony apjával, akik szintén fontos szerepet töltöttek be lányuk művészi pályájának alakulásában, valamint a női alkotók sorsával a 19. századból. A muzsikusokhoz két színművész, Huszárik Kata és Ficza István is csatlakozik, a teljes előadást pedig az ötlet megálmodója, Simon Izabella állítja színpadra és rendezi meg. A Schumann család életébe pontosan addig kapunk bepillantást, amíg fel nem tűnik az ifjú Brahms – ekkor szólal meg a G-dúr szonáta, ami Clara kedvenc darabja volt a szerzőtől. Felix Mendelssohnról köztudott, hogy fiatalon érte a halál, kevésbé ismert tény azonban, hogy csupán fél évvel előtte hunyt el három évvel idősebb nővére. A második levélbeszélgetésben Schubert vonósnégyesével Fanny váratlan halálának állít emléket az est.

RENDEZŐ:Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


A Jóbarátok egyik írójának komédiája rengeteg humorral mutatja be az emberi játszmák változatos és hol vérre menő, hol röhejes természetrajzát.

Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a Hans Zimmer zenéje című nagyszabású műsorával. A Dűne, A Karib-tenger kalózai, Pókember 2, Sherlock Holmes, Madagaszkár, Csillagok között, A Da Vinci-kód, Pearl Harbor, Gladiátor, Mission Impossible, és a legendás Hans Zimmer sok más műve a híres Lords of The Sound szimfonikus zenekar előadásában!

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Kövess minket!


További ajánlataink


Barabás Lőrinc Quartet & Sena Szép

Városmajori Szabadtéri Színpad

Barabás Lőrinc trombitás és zeneszerző a budapesti zenei élet egyik meghatározó szereplője. Ezen az estén az Irie Maffiából ismert énekesnővel,…

DEMJÉN – „Nincs középút”

Papp László Budapest Sportaréna

Demjén Rózsi a legenda, aki huszonhetedik alkalommal tölti meg az Arénát!

A magyar irodalom egyik legszívbemarkolóbb alkotása felnőtteket, fiatalokat egyaránt megérint. Közös gondolkodásunk és közbeszédünk része lett a grund, amely a…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!