Program


Juhász Anna Irodalmi szalon #157

Juhász Anna Irodalmi szalon #157

Az irodalmi hagyomány jegyében létrejött közösség célja a kezdetektől, 2010-től a kortárs és hagyományos, klasszikus irodalom szerelmeseinek felolvasószínházzal, beszélgetéssel, zenével - közösségben létezni. A havonta megrendezendő összejövetelek Juhász Anna irodalmár, kulturális menedzser ötlete alapján és házigazdaságával valósulnak meg immár 14 éve.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 16. kedd, 19:00

JUHÁSZ ANNA IRODALMI SZALON #157.
"Ha az is eljön" - a lehessen bármi versei a színpadon

Vendégek:
Hegedűs Gyöngyi költő, orvos
Balla Gergely zenész, dalszerző (Platon Karataev)
Visky András író, drámaíró, egyetemi tanár
Závada Péter költő, drámaíró

Hegedűs Gyöngyi költő, aki leginkább az intellektuális költészet elszánt és elhívott művelője – mondja róla Visky András –, 2022. májusában volt a Szalon vendége első verseskötete (a pont felett) kapcsán, áprilisban pedig visszatér: második kötete, a lehessen bármi „versbeszéde egyszerre epikus és elliptikus; ez az elbeszélő-kihagyó kettős hajlam pedig avantgárd módon merész szövegépítésben teljesedik ki, páratlanul sűrű, tömény, összetett retorikai textúrát eredményezve.” Hegedűs Gyöngyi vallja, „akik megalkotnak valamit – és nemcsak a művészek tesznek így –, az eredethez kapcsolódnak.” Az április 16-i esten a vendégek a lehessen bármi versei kapcsán vallanak szavakról, a versekről, amik a misztika sokféle hagyományával állnak drámai párbeszédben, az életről, a várakozásról, a gyászról, az elmúlásról, azaz az időről, az anyagról, a testről - és a lélekről. Visky András a Kitelepítés, míg Závada Péter legutóbbi, A muréna mozgása című verseskötetét hozza, Balla Gergely – Hegedűs fia – a családi források és közös utak mellett a Platon Karataev útjáról, szövegeiről és a szabadsághoz, szakrális térhez és szemlélődéshez kapcsolódó zenei-irodalmi utakról mesél.

Irodalmi Szalon - Az irodalmi hagyomány jegyében létrejött közösség célja a kezdetektől, 2010-től a kortárs és hagyományos, klasszikus irodalom szerelmeseinek felolvasószínházzal, beszélgetéssel, zenével - közösségben létezni. A havonta megrendezendő összejövetelek Juhász Anna irodalmár, kulturális menedzser ötlete alapján és házigazdaságával valósulnak meg immár 14 éve.

Tartsatok velünk az Irodalmi Szalon márciusi estjén, a Hegyvidéki Kulturális Szalonban!
Háziasszony, szerkesztő: Juhász Anna irodalmár

Az Irodalmi Szalon 2024-es évada a Szerencsejáték Zrt. támogatásával valósul meg.

Ajánlatunk


Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

Kövess minket!


További ajánlataink


GESZTI SIXTY

Papp László Budapest Sportaréna

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

Egy, kettő, három Szép

Átrium

Norrison bankigazgatónak egy óra áll a rendelkezésére, hogy csodát tegyen. Pártfogoltja választottjából kell decens üzletembert varázsolnia, felépítve egy új világot.

Szép nyári nap / Foltos farmerek az út mentén / Szép nyári nap / Sokan vándorolnak úgy, mint én –…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!