Program


Juan Diego Flórez áriaestje

Juan Diego Flórez áriaestje

Az Opera News zenekritikusa bizonyára otthonosan mozog a sportkocsik világában, a világhírű perui tenor hangját ugyanis a Porsche 911-es motorjához hasonlította: „ha megszólal, az ember rögtön tudja, hogy olyasmit hall, amit nagy gonddal szabályoztak be, s a luxust jelképezi”.


 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. december 30. szombat, 19:30

Aki ismeri Juan Diego Flórez eddigi pályafutását, tudja, hogy az énekes a bel canto tenorok szerencsés csoportjába tartozik - s még ott is a különleges kiválasztottak egyike. Mert az ő esetében mindazok a tulajdonságok, amelyek valakit e vokális élcsapat tagjává avatnak - a hang fénye, könnyedsége, csengő magasságai, hajlékonysága, a technika alkalmassága a nehéz és bonyolult koloratúrák mutatós kivitelezésére - a tökély szintjén jelennek meg. Ráadásul a negyvennégy éves művész - aki pályája kezdetén az édesanyja által vezetett limai kocsma vendégeinek énekelt slágereket - nemcsak a fül, hanem a szem számára is gyönyörűséggel szolgál. Az opera világában a túlsúlyos tenoroknak is tapsolunk, ha szép a hangjuk, Flórezt azonban ideális külsővel áldotta meg a sors: karcsú, elegáns latin férfiszépség. Amit ő nyújt a színpadon, úgy hívják: teljes körű élmény.
Eddigi repertoárján túlsúlyban vannak a Bellini-, Donizetti-, és főként Rossini-szerepek, Mozartról azonban csupán egy alkalommal, a Figaro házassága diákelőadását regisztrálva emlékezik meg a lista. Mindezt figyelembe véve elmondhatjuk, hogy a Müpa közönségének Juan Diego Flórez igazi különlegességgel kedveskedik, amikor egy egész estét szentel Mozart koncert- és operaáriáinak.

Műsor:
Mozart: koncert- és operaáriák

Vezényel: Guillermo García Calvo

Közreműködik: Liszt Ferenc Kamarazenekar

Ajánlatunk


Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi különbségek komoly kérdéseit járja körül, és ez a világ első operettje, mely nem vidám végkifejlettel zárul.

keserves bohózat két részben

Kövess minket!


További ajánlataink


Ments meg, szerelem! Szép

Városmajori Szabadtéri Színpad

Nyolc ember mulatságos és megható találkozása az online térben a pandémia idején. Musicalvígjáték a félreértésekről és a válságon győzedelmeskedő szerelemről.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!