Program


IN RESONANCE

IN RESONANCE

Létezésünknek ebben a rétegében nincsenek köztünk szigorú határok. Végtelenül hasonlóak vagyunk. Sejtek, részecskék. Folyamatos rezgésben, hangolódásban, a figyelem változásaiban.
Hang szakad ki a testbôl. Meglep, megvéd, összeköt.
 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. november 25. szombat, 16:30

in resonance - English friendly
dunaPart6 - Platform of Contemporary Hungarian Performing Arts

Hogyan rezonálunk egy olyan térben, amely enged a csendes jelenlétnek, a hosszú és intenzív szemmel való találkozásnak és a belülről jövő éteri hangoknak?
Képzeld el, hogy egy olyan térbe érkezel, amelynek megvan az ereje, hogy elszakítson a hétköznapi világtól, és elnyeljen a fizikai és rituális jelenlétben.
Egy ilyen átalakító erővel bíró együttlétre invitál Ötvös Kinga és Kovács Tímea minimalista és érzéki audiovizuális előadása.
Ahogy megtalálod a helyed a körben, a két gonzo-alien kinézetű performer a kör közepére lép és meghívnak, hogy elmerülj egy időtlen, térbeli, folyékony állapotban. Bármennyire is befelé forduló a test- és mozgás nyelvük, jelenlétük ellenállhatatlan erőt és hatalmat sugároz.

Az "In resonance" képes kölcsönös, elemi együtt rezgést létrehozni a mozgás, a nézés és az éneklés ősi erejének köszönhetően.

Alkotók/előadók: Kovács Tímea és Ötvös Kinga
Sound design/hang technika: Ötvös Kinga
Jelmez: Cristina Milea
Mentor: Hód Adrienn
Fény- és látványterv: Pete Orsolya

KOVÁCS Tímea szabadúszó táncos, koreográfus, gyógytornász. Kreatív munkáiban ötvöződnek sokoldalú képesítései: a Feldenkrais módszer és Body-Mind Centering szomatikus megközelítései, a különböző kortárstánc formákkal és improvizációs technikákkal. Koreográfusi munkáiban egy finoman hangolt érzékenységet keres, amely megszólít és mozgásba hoz.
Jelenleg érdeklődése középpontjában a radikális puhaság áll, amelyet egyszerre mozgásművészeti formanyelvként és a hétköznapi túlélés eszközeként kutat.

ÖTVÖS Kinga szabadúszó előadóművész. Opera énekes képzése hátteréből kiindulva, az utóbbi években a hangképzés és mozgás kutatásával foglalkozott. Experimentális zenei alkotásaiban olyan új irányt keres, amelyben a történetmesélés egy találkozás az elektronikus zene, énekhang és tánc között.
Az alkotómunka keretein belül a rezonancia, mint a hang születése, közös éneklés, mint interaktív forma; valamint
a rezonancia, mint potenciális nyelvi és találkozási forma érdekli.

Cristina MILEA jelmez- és színpadtervező színházi, tánc- és multimédiás előadásokhoz, a Sarlatan.ro megalkotója.
Fő művészeti kutatási területei: A tudomány és a művészet ötvözésével új szövetek és textúrák létrehozása.
A Sarlatan.ro egy független platform, ahol tanulmányok, viták, kísérletek és társadalmi megjegyzések keverednek képi formában, konceptuális jelmez-installációk és junk fashion felhasználásával.
2008-ban végzett a bukaresti U.N.A.rte képzőművészeti és formatervezés szakán.
https://www.cristinamilea.ro/bio/ https://sarlatan.ro

Támogatók: L1 Egyesület, Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán Program Ideiglenes Kollégium,   Art Quarter Budapest, Budapesti Román Kulturális Intézet, Sín Művészeti Központ, Kortárs Alkotó Műhely, Duda Éva – Movein stúdió, Műhely Alapítvány, sarlatan.ro, MU Színház, Új Művészeti Alapítvány és interfonic.ro
Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán Programjának anyagi támogatásával jött létre.

Ajánlatunk


Az egyik legismertebb magyar szent legendája színesen elevenedik meg Szikora Róbert, Lezsák Sándor és Zsuffa Tünde musicalében. Cseke Péter rendezésében, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház látványos előadása kiváló művészek szavain, énekén, színpadi produkcióján keresztül mutatja be a történelmi pillanatot, „a szerelem szentjének” sorsát és korát, amely ma is szívhez szóló tanulságokkal szolgál.

CSÓKKIRÁLY, A SHOW A LEGNAGYOBB NYÁRBÚCSÚZTATÓ PARTY

Napfény és zene járja át a szívünket újra augusztusban!

Kövess minket!


További ajánlataink


Liliomfi Szép

Vígszínház

Közel két évszázada ad reményt és erőt „e rút világban” Liliomfi és Mariska minden ukázt felülíró szerelme, Szellemfi játékkedve és…

Jekyll és Hyde

Budapesti Operettszínház

Egy mindenre elszánt orvos meghódítja a színpadot! A misztikus thriller világsikerű Broadway-musical változata

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!