Program


III. UbikEklektik / Háromnapos jövet-menet bérlet

III. UbikEklektik / Háromnapos jövet-menet bérlet

UbikEklektik FESZTIVÁL
| augusztus 30 - szeptember 2 | Műemlék Rakétabázis
 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. augusztus 30. csütörtök, 14:00

„Hosszú idő múlt így el, míg a párhuzamos valóságok újra találkoztak. Egyszerre értek oda és már a kapuban üdvözölték egymást. Jobbjukat előrenyújtva kezet szorítottak, szabadon maradt másik kezükkel pedig fejük fölött, hangos csattanással kétszer egymás tenyerébe csaptak, ugyanezen tenyereiket még mindig a fejük felett, három ujjuknál összetapasztva megperdültek saját tengelyük körül, és addigra szabaddá vált másik kezükkel, a jobbal, mellyel az imént paroláztak, a pörgés közben felemelt bal lábuk alatt újra kezet adtak egymásnak, ezután kezeiket szabaddá téve, egymás üdvözlésének lezárásként kettőt csettintettek, majd mielőtt beléptek volna, hogy ugyanott folytassák, ahol elkezdték, még hagyták egy kicsit, hogy távozóban röviden megpihenjen vállukon, mint alkotó lustaság, a hosszan nyújtózkodó nyári meleg. Majd beléptek.” /Ubiciták – Ubiciták Törzskönyvénye/

Ferenczi György és a Rackajam | Martin M & Flixon | Parno Graszt | Laurine Frost | Bohóc Kerestetik | Bohemian Betyars | Bepo live | Panel Surfers | Li | ÜBÜ FC | Baco | Korai Trancemission | Dave Papp | Trillion | Mintaka | Forsek | Sztalker | Giliszta | Filter Tips | Deux Ex Quartet | Eril Fjord | Los Kamer (MEX) | Po:ti | Peter Bernath | Martin M | The nobody elses | Muhari Krisztián & Andris Toth | Giash

Ubiknak mindenhol jelenlévő népe!

A minden összeáll!

Az Ubikverzum legnagyobb ünnepének idén a Zsámbéki Színházi és Művészeti Bázis (http://www.zsambekinyariszinhaz.hu) ad otthont. A Zsámbéki Légvédelmi Rakétaosztály egykori harcálláspontja köszönhetően egyedi ökológia szerkezetének (elég csak a fesztivál felé vezető túraösvény által is érintett szubpannon sztyeppét megemlíteni!) ma már a Natura 2000 hálózat részeként kiemelt természetvédelmi területnek minősül – különleges kettősséget rajzolva ezzel a különféle művészeti projekteknek helyszínéül szolgáló egykori katonai hangárok, őrállások, rakétagyűrűk köré.
Időpont:

2018.08.30.-09.01. – „nyárkoronázó hetében”, vagyis a nyár utolsó hétvégéjén.

A fesztivál 08.30.-án 14:00-tól Pest megye legárnyasabb teraszán, a zsámbéki Dióhéj bisztrónál közösségi gyülekezővel indul, ahonnan 16:00-ás kilövéssel a bázist Dádé, a szerencse fia vezérletével és muzsikusainktól kísérve közös 25-35 perces túrával vesszük be. Lépteink könnyűségét a fesztivál során folyamatosan le-fel közlekedő kisbusz biztosítja, ami a sátrakat, nehezebb táskákat felviszi a táborba.

Az utánunk következők szintén ezen a túraútvonalon, a kisbusszal vagy taxival tudnak eljutni a helyszínre.

A történet tovább folytatódik: tágul az Ubikverzum! A két eddigi törzs mellé a párban álló FRÍZ- és AZURE-törzs is csatlakozik tovább színesítve ezzel a galaxisunk szövetét. A II. UbikEklektikhez hasonlóan a belépéskor „az Ubikverzum ismerősvezetőinek” segítségével minden fesztiválozó megtalálja a maga törzsét, megkapja törzsi jelvényeit és hazatér közösségéhez. A törzs tagjává válva különböző mitológiák és kedvezmények részese lesz (keresd a törzsfőnököd!), illetve ez a beosztás képzi majd alapját a törzsek közötti számháborúnak (lásd: szubpannon sztyeppe!) is, valamint a törzsek köré szerveződik a 4+1 színpad is.

Deepfields

Az egyik alapító törzs, a levegő szárnyán fáradhatatlanul zakatoló civilizáció. Állandó rezidensei az Ubikoknak, hajnalig hullámzó, légies deeptechno-downtempo bulijaikról és világok zajlását mintázó vizuáljaikról híresek. Mitológiájuk központi szereplője szent növényük, a holupán, a folyton mozgó és helyváltoztató virág.

https://www.facebook.com/events/308552973253370/ TakaTuka

A föld fiai, világvándorok, mégis nekik a legszélesebb a mosolyuk, ha otthont kell adni az alkotásnak. Van egy szigetük, ahol egy saját fesztiváljuk is, no, meg ők csinálják a Hintalovat; évszázadok tapasztalata csibészkedik hunyorgó szemükben. Faliszőnyeg- és függőágyerdőkbe csábítanak évről évre, boldogan hirdetve a vendégszeretet kultúráját.

AZURE

A Kék Ló alkotó- és szervezőcsapata, a szabadzene és a freejazz nagykövetei. Idéntől saját fesztiváljukon hirdetik a kockázatos gondolkodás és a biztonságos káosz elképzelését. A tavalyi hidegkúti házibuli után most saját színpaddal jelentkeznek.

https://www.facebook.com/events/275846396559098/ Fríz:

Egykori és jelenlegi MOME-hallgatók őrült bulijai és a zebegényi hajnalok után idén a nappali programokat szervezi a FRÍZ népe. Zajzenétől a táncművészeteken át a viccpunkig sokféle párhuzamos valóság keveredik a törzsükben.

https://www.facebook.com/events/305738173515899/ +1: az Ubikon– mely a négy törzs egyesülésének metszőpontja, vagyis maga az együttállás! – élő nagyzenekari koncertek helyszíne, ahol többek mellett fellép Ferenczi György és a Rackajam, a Parnograszt és a Bohemian Betyars. A fesztivál az együttállás pillanatát kísérő záróceremóniával, az együttállás létrejöttének rögzítésével és az azt követő ünnepéllyel zárul.

Aki még nem tette meg, szárnyakat felcsatolni (jövet-menetjegyek: https://www.jegy.hu/program/program-94032), aki már megtette, rendeződjünk laza alakzatokba, hamarosan kilövés, csúszkáló valóságok és nagyölelés!

"Ez nem is olyan bonyolult, vakarta meg fejét a Rakéta, majd kilőtte magát." /Ubiciták – Pipszik Titkos Záradéka/

addig is és mindörökké: szépszabadság!

 

Ajánlatunk


A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

„A koncert keretét Bach Máté-passiója adja, de Jézus szenvedéstörténete mellett együttérzésünket fejezzük ki más ártatlan áldozatokkal is” – foglalja össze Fischer Iván a Kompasszió (könyörület, részvét) névre keresztelt hangverseny koncepcióját.

Kövessen minket!


További ajánlataink


A Margitszigeti Színház a Nemzeti Összetartozás Napját a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral ünnepli ez évben is. Közreműködik: Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész,…

Cédric Chapuis: Élet-ritmusra

Pinceszínház

Egy francia fiú, Adrien Lepage mindennapjaiba nyerünk bepillantást, a mániákusan doboló kamasz azonban egyre több titkot, élményt és emléket árul…

Solymosi Tamás – Mirzoyan Albert – Prokofieva Irina – Jiří Kylián – Harald Lander KLASSZIKUS BRAVÚROK Négy egyfelvonásos balett három…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!