Program


Hollywood magyar gyökerei

Hollywood magyar gyökerei

Tudják, hogy a legnagyobb hollywoodi filmstúdiókat magyarok alapították? Tudják, hogy 54 Oscar-díjnak van magyar kötődése? Tudják, hogy a hollywoodi Hírességek sétányán közel 30 csillagba van vésve magyar név? Mindezt és sok mást megtudhatnak a Magyar Hollywood Tanács vetített képes előadásából és beszélgetéséből.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. december 7. hétfő, 18:00

Hollywood magyar gyökerei

Tudják, hogy a legnagyobb hollywoodi filmstúdiókat magyarok alapították? Tudják, hogy 54 Oscar-díjnak van magyar kötődése? Tudják, hogy a hollywoodi Hírességek sétányán közel 30 csillagba van vésve magyar név? Mindezt és sok mást megtudhatnak a Magyar Hollywood Tanács vetített képes előadásából és beszélgetéséből. Olyan filmrendezőket, operatőröket, színészeket, forgatókönyvírókat és más filmes szakembereket ismerhetnek meg, akik komoly ujjlenyomatot hagytak Hollywood filmes történelmében. Adolph Zukortól William Foxig, Tony Curtistől Lugosi Béláig, Zsigmond Vilmostól John Altonig, Drew Barrymoretól Robert Downey Jr-ig, William Darlingtól Pressburger Imréig sok-sok filmes magyarságáról beszélünk…

A programon való részvétel mellett lehetőség nyílik a Hernád Házban a „Pesti Mozi” mozitörténeti kiállítás megtekintésére is.

Helyszín: Hernád Ház Budapest, 1078 Hernád utca 46. 4. emelet.
Bejárat a Dembinszky utca felől (Hernád-Dembinszky sarok)

Ajánlatunk


Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

Kövessen minket!


További ajánlataink


MAGYAR MENYASSZONY

Magyar Nemzeti Múzeum

Hogyan változott a nők szerepéről alkotott képünk az elmúlt 500 évben? Találja meg saját válaszát a Magyar Menyasszony című kiállításon!

Két házaspár összeül, hogy egyszer s mindenkorra rendezzék fiaik konfliktusát. A találkozó vitába torkollik, felfedve minden szereplő valódi arcát.

Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!