Program


HODWORKS: Voice of Power
7

HODWORKS: Voice of Power

A hatalom hangja egy lelátó szerű terepet ural, szabályokat, parancsokat, utasításokat küld a térbe. Az előadók ebben a hatalmi térben léteznek és személyes szabadságukat, és az azt érő fenyegetéseket tematizálják performatív eszközökkel.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. november 11. szombat, 20:00

HODWORKS: Voice of Power

A grazi Steirischer Herbst idei, "emberek és démonok" mottójú fesztiváljára készített új darabjában Hód Adrienn koreográfus azt vizsgálja, hogy napjaink egyre erősödő szabályai, erkölcsi- és társadalmi normái hogyan hatnak testi valóságunkra. Hód sötét humorú koreográfiai nyelvezete, Mizsei Zoltán experimentális egyházzenész hangjával kísérve, kompromisszummentesen tükrözi azt a társadalmat, amelyet egyre inkább szétszaggat a mindenek felett álló hatalmi figuráknak való megkerülhetetlen alárendeltség.

A HODWORKS társulatot 2007-ben alapította Hód Adrienn. Szabadúszó alkotókkal működő, a hazai és a nemzetközi kortárstánc-színtéren is aktív együttes. A társulat keménymagját képező táncosok változó konstellációkban már évek óta dolgoznak együtt. Az előadások ismeretlen, határfeszegető irányokat jelölnek ki, gyakran foglalkoznak a teljesen lecsupaszított emberi test fizikalitásával. Tartalmukat az absztrakt megjelenés és a konkrét, gyakran verbalizált jelentés közti finom mozgás jellemzi. Témáik az univerzális emberi tapasztalatoktól a konkrét, jelenkori előadóművészeti problémákig terjednek. A HODWORKS előadásait három alkalommal válogatták be az európai tánchálózat Aerowaves programjába, a társulat Magyarországon pedig többszörös nyertese a Lábán Rudolf- és Imre Zoltán-díjnak.

Táncosok: Molnár Csaba, Marcio Kerber Canabarro, Kancsó Luca, Kacsó Imola, Simet Jessica, Vass Imre, Gláser Márton
Ének: Mizsei Zoltán
Dramaturg: Szabó-Székely Ármin
Fény: Dézsi Kata és Szeri Viktor

Commissioned and produced by steirischer herbst ʼ23

Támogatók: Artus - Műhely Alapítvány - Steirischer Herbst

Ajánlatunk


Georges Bizet CARMEN Opera négy felvonásban, francia nyelven, magyar, angol és francia felirattal

A New York-i Broadway-ról Londonba és most Budapestre Erkel színház – 2025. jan. 11.

Kövess minket!


További ajánlataink


BRÓDY JÁNOS koncert dalról dalra Szép

Erkel Színház

A Kossuth- és Liszt-díjas dalszerző előadóművész gondosan eltervezett zenetörténelmi tárlatvezetésre készül egy kétrészes nagykoncerten az Erkel Színházban, 2024. október 23-án.

Auer Fesztivál

Veszprém, Hangvilla, Megyeháza, Szent Mihály Főszékesegyház

Világsztárokkal és változatos kamarazenei programokkal, zenekari és világzenei produkciókkal ünnepeli 10. jubileumát a veszprémi AUER FESZTIVÁL július 29. és augusztus…

A Kalamazoo egyenesen a Broadway-ről érkezik, a vígjátékban Hernádi Judit és Kern András sziporkázó játékát élvezhetik Sebestyén Aba rendezésében.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!