A menüsor:
1. Szarvassonka kecskesajttal + Újbor és Merlot.
2. Malacpofa káposztával + Kadarka.
3. Kacsamáj vargányával + Birtokbor.
4. Muflon zellerrel + Barbár.
Heimann pincészet:
A Heimann család és Szekszárd közös története nem kevesebb, mint 250 évvel ezelőtt kezdődött, amikor 1758-ban az első Heimann felkerekedett a Fekete-erdő vidékéről, és meg sem állt egészen Szekszárdig. Ahová - szerencsénkre - magával hozta a borok iránti szeretetét is. Az elmúlt évszázadok során a családnak mindig köze volt a borhoz, hol borkereskedőként, hol borászként, hol pinceépítőként. A Heimann Családi Birtok történetét 1990-ben kezdte írni Heimann Zoltán és felesége, Ágnes, amikor is elhatározták, hogy a 0.6 hektáros kis háztáji gazdaságból egy igazi, szekszárdi borászatot varázsolnak. Ma 20 ha szőlőterülettel rendelkeznek, és a kereskedelmi forgalomban 1992 óta megtalálható boraiknak köszönhetően hírük messze túlnőtt borvidékük határain.
Ültetvényeik, melyek a pincészet Iván-völgyi tetőn találhatón központja körül 2 km-es körben helyezkednek el, kivétel nélkül Szekszárd jó nevű dűlőiben találhatók: Gyűszű-völgy, Porkoláb-völgy, Bartina, Szarvas-hegy stb. Heimannék szinte példa nélkül állóan átgondolt és világos üzenetet közvetítő fajtaösszetétellel rendelkeznek: náluk valóban minden a hagyománytisztelet és a kísérletezés egyensúlyáról szól. A klasszikus szekszárdi fajták (kadarka, kékfrankos) mellett szép válogatással rendelkeznek világfajtákból (cabernet franc, merlot, pinot noir, syrah), egyúttal pedig olyan különlegességeket is telepítettek, mint a dél-francia eredetű viognier és tannat, valamint az olasz sagrantino. A folyamatos korszerűsítésnek köszönhetően ma már egy, minden szőlőfajta speciális igényét kielégítő feldolgozót és érlelő teret is magukénak mondhatnak.
Heimannék borai Szekszárd legszebb arcát mutatják: elegánsak, kifinomultak, részletgazdagok és tökéletes egyensúlyban lévők. Kitűnő ár-érték arányú kadarkájuk és kékfrankosuk könnyedebb és jó ivású, merlot-juk maga a gyümölcsös elegancia, évente változó összetételű Stílusgyakorlatuk pedig amellett, hogy mindig újabb meglepetést hoz, érzékletes példája egy nyitott, de a célját soha szem elől nem tévesztő borász izgalmas útkeresésének. És ha már az útkeresésénél tartunk: termőre fordultak a francia és olasz különlegességek, úgyhogy érdemes lesz nyitott szemmel járni!
Ültetvények:
20 ha, Iván-völgy, Gyűszű-völgy, Porkoláb-völgy, Bödő, Bartina, Szarvas-hegy, Baranya-hegy
Szőlőfajták
Merlot 4.6 ha, Cabernet Franc közel 4 ha, Syrah 1.4 ha, Pinot Noir 0.6 ha, Viognier 1.4 ha, Kékfrankos 4 ha, Portugieser 0.5 ha, Kadarka 1.5 ha, Chardonnay, Tannat, Sagrantino
Éves termelés 60 000 palack
A harmincharmadik Challenge International du Vin versenyen arany érmes lett a Heimann Barbár.
"Zászlós bornak szántuk! Legszebb borainkból házasítottuk, melyek külön-külön is érdemesek lettek volna csúcsborra, de a mi álmainkban egy csúcsbor csak küvé lehet. Miért? Mert komplexebb, elvontabb, izgalmasabb, egyedibb. Most tudtuk elkészíteni, mert alapanyag oldalról mostanra értek be a dolgaink: prémium francia merlot és cabernet franc területünk szépen beállt, felnőttkorba lépett ültetvény, melyen selymes, ízgazdag borok teremnek már évek óta."