Program


Görög dal-workshop Varga Veronikával // Greek traditional singing workshop
3

Görög dal-workshop Varga Veronikával // Greek traditional singing workshop

Varga Veronika a Zeneakadémia magyar népi énekművész szakán végzett, zenei tevékenysége azonban száz százalékosan a görög és a balkáni tradicionális, valaming népzene ihletésű művészi dalokra összpontosul (Babra, BudaPesme, Esperia). Habár családi szál meglétéről nincs tudomása, ebben a zenei elköteleződésben teljesen megtalálta azt a világot, amelyhez igazán közel érzi magát.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. június 21. szerda, 18:30

Az ISON-ban most egy olyan, kifejezetten éneklés fókuszú workshopon vehetnek részt az érdeklődők, mely a sokak által imádott és vágyott tengert idézi meg görög népdalokon keresztül. A dalokat bárki elsajátíthatja zenei vagy nyelvi előképzettség nélkül is, hiszen azokat a workshopon a leginkább hagyományos módon, hallás után fogják megtanulni a résztvevők. A dallamok megformálásában elsődleges szempont az alapok magabiztos elsajátítása, valamint egyszerűbb dallamdíszítési módok megismerése és imitálása. A görög szövegekhez teljeskörű kiejtésbeli  instrukciót és természetesen fordítást is kapnak a résztvevők – a workshopot különösen ajánljuk görög nyelvet épp tanulóknak vagy a nyelvvel ismerkedni vágyóknak.

A dalanyag nem területi, hanem tartalmi szempontból kerül kiválasztásra, így akár több dialektus énekstílusával is megismerkedhetnek a workshopra jelentkezők, amelyekről háttérinformációk is elhangzanak majd. Emellett lehetőség lesz akár egyszerű szólamok éneklésére is, ami a csoportos éneklést még nagyobb élménnyé varázsolja.

A workshop további különlegessége, hogy kreatív eszközöket is alkalmaz az egyéni zenei invenciók, illetve az ösztönös zenei aktivitás elősegítése érdekében: a program része lesz a játékos zenei és ritmikai rögtönzés, amihez kiindulási alapot adhatnak a megtanult dallamok. Az improvizáció azért kap szerepet a workshopon, mert általa egy sokkal közelebbi zenei kapcsolatot tud kialakítani az éneklő nemcsak saját és társai hangjával, de magával az elsajátított zenei anyaggal is.

Az éneklésen túl az egyéni benyomások és asszociációk megosztása, tehát a témáról való beszélgetés is a workshop részét képezi, hiszen fontos cél, hogy a résztvevők egymást megismerő, inspiráló, megtartó közösséget tudjanak kialakítani.

Ajánlatunk


Ahogy egy kritikusa írta: „Akinek nehéz a szíve, vagy csak melegségre vágyik, nézze meg ezt a darabot. Aki a nagy generáció tagja és képtelen megérteni az unokáját, vagy az ipszilon generációé, és kiborítják a nagyszülei, nézze meg ezt a darabot. Aki egyszerűen szereti a színházat, nézze meg ezt a darabot.”

Kövessen minket!


További ajánlataink


Előadja a ZsigmondLala Énekstúdió győri amatőr musical csoportja. A műsor időtartama 90 perc.

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet…

akár -30%
Les deux Stabats Kocsis/3 Jegyvásárlás

A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!