Program


Fülei Balázs hangversenysorozata, A Zongora – közelről 4.

Fülei Balázs hangversenysorozata, A Zongora – közelről 4.

„A Zongora – közelről”
Fülei Balázs zongoraművész hangszerbemutató hangversenysorozata felnőtteknek

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. február 9. kedd, 18:00

A felnőtt közönséget is szeretnénk bevezetni a zongorajáték titkaiba. Új sorozatunk műsorvezetője, a Junior Prima Díjas Fülei Balázs „A Zongora – közelben” címmel „A Zongora-sorozat” felnőtt nézőit invitálja, hogy foglaljanak helyet a zongora mellett. De ne úgy, mint a koncerten, ahol előadó és közönség a színpad-nézőtér polarizációjába rendeződik.

A koncerteket a Festetics Palotában és a Bartók Emlékházban szeretnénk megtartani.

A sorozat első négy koncertjének tervezett címei: „Az illúziók hangszere”, „Ez ilyen gyors?”, „Klaviatúraművész? Pedálművész?” és „Ki így – ki úgy, hol így – hol úgy”.

„Szeretjük a zongorát. A hangzása miatt, a teljessége miatt, a repertoárja miatt. Koncertek, hanglemezfelvételek százai, ezrei égették fülünkbe a különböző hangzásokat, előadásokat, elképzeléseket, felfogásokat. Talán már meg is szoktuk: „ez így a jó”, „ezt így kell”. De gondoltunk-e arra, hogy mit lehet csinálni egy jó zongorával, milyen lehetőségei vannak egy zongoristának egy zeneművel, hogyan lehet feltárni e hangszer minden lehetőségét? Hogyan alakul ki bennünk a kép, amitől egy előadást jónak tartunk? Milyen utak közül választhat az előadó? Négy estére hívom Önöket, nézzenek be, s remélem, nem csak a műhely ajtajában maradnak az ajtófélfának támaszkodva, hanem helyet foglalnak a zongora mellett. Kérem, jöjjenek közel a zongorához, mert ez egy csodálatos hangszer, és szeretném, ha megismernék. Jó zenék között töltenénk négy estét ill. délelőttöt, és olyan dolgokról beszélgetnénk, amiről soha sincs alkalom egy koncert közben. Pedig biztos vagyok benne, hogy sokan megállítanák a zongoristát egy-egy pillanatban: „most vajon mi történik?” Tartsanak velem, hogy megmutathassam: a zene több, mint az egész univerzum! (Fülei Balázs)

2016. február 9. (kedd), 18 óra – Bartók Emlékház
„A Zongora – közelről” 4.
„Ki így – ki úgy, hol így – hol úgy”

Egy zongoraművész tevékenysége állandó döntéshelyzetekből áll. A darab megtanulásától kezdve az előadás alatti pillanatokig millió dolgot kell eldönteni: hogyan akarom. Tartsanak velem egy zongorista döntéseivel és érezzék át: a zene csupa bizonytalanság és az előadó változtatja ezt biztos és kontúros világgá, amelybe közönségét meghívja. Ez vagy tetszik, vagy nem. Önöknek melyik tetszene? Egy lépést visszalépünk, és oda hívom Önöket, ahol még meg lehet változtatni e világ felépítését, akár többféle módon is. Azért végül hadd mutassam meg, hogy én mi mellett teszem le a voksot! Dönteni nem is olyan nehéz, és nagyon gyorsan kell!

 

Ajánlatunk


Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

5+ 100 perc, 1 szünettel Bábtechnika: pálcás báb

Kövess minket!


További ajánlataink


GESZTI SIXTY

Papp László Budapest Sportaréna

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

Dvořák: Stabat Mater

Vasas Székház Díszterme

Dvořák Stabat Mater című műve egy mélyen megindító vokális és zenekari mű, mely alapját a középkori latin himnusz, a "Stabat…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!