Program


Fiatalok zenei kalauza U/4  22-23

Fiatalok zenei kalauza U/4 22-23

A MÁV Szimfonikus Zenekar Unokák és nagyszülők hangversenyeinek alapelve, hogy a gyerekek megtapasztalják, milyen gyönyörű a szimfonikus zenekari hangzás és megismerjék a klasszikus zeneirodalom remekműveit. A befogadóképességükhöz alkalmazkodó műsorban a zene megértését szakértő műsorvezető is segíti.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. június 3. szombat, 10:30

MŰSOR

Purcell: Abdelazer - rondó téma
Britten: Variációk és fúga egy Purcell-témára

VEZÉNYEL

Horváth Gábor
 
A MÁV Szimfonikus Zenekar általános iskolás gyerekeknek szóló sorozata.

Benjamin Britten 1942-ben írta ezt a művet, a II. világháború idején. A zenemű elkészült, bemutatták és olyan sikeres lett, hogy azóta is gyakran szerepel felnőtt hangversenyek műsorán is Variációk egy Purcell-témára címmel. Henry Purcell (1659-1695) egyik színpadi kísérőzenéjének tétele az a Rondó, amelyet Britten kiválasztott. Hangversenyünkön először ezt a rondót hallgatjuk meg eredeti formájában, vonós hangszerek előadásában. Britten zenekari művének címe "Variációk", jelentése változatok.
Először bemutatkozik a rondó témája, majd megismétlik a zenekar nagy hangszercsoportjai. Ezután minden egyes hangszer megkapja a maga variációját, még a hárfa is, összegzésül pedig ismét eljátssza a teljes zenekar. A hangszerek nevét egy műsorvezető szavakkal mondja. (A mi előadásunkon ezt a szerepet maga a karmester vállalja). A zene egyre bonyolultabbá válik, majd a legvégén lassan, ünnepélyesen még egyszer felcsendül az eredeti téma.

A sorozatról: A MÁV Szimfonikus Zenekar 1994-ben indította útjára ifjúsági sorozatát Unokák és nagyszülők hangversenyei címmel, mely azóta is nagy sikernek örvend. Ennek alapelve, hogy a gyerekek megtapasztalják, milyen gyönyörű a szimfonikus zenekari hangzás és megismerjék a klasszikus zeneirodalom remekműveit. A befogadóképességükhöz alkalmazkodó műsorban a zene megértését szakértő műsorvezető is segíti.

Ajánlatunk


Előfordul: hulla, és annak fagyasztása, csontok, hányás, köpés, meztelenség, verekedés, felnőttfilm-részlet, kitört ujjak, kábítószer fogyasztása és terjesztése, méregkeverés, zászlóégetés (ja ez nem), egyszer elhangzik az a szó, hogy 'zsidó', egyszer az, hogy 'cigány'. Lesz füst, stroboszkóp, hangos zene, riasztó hangeffektek, zaj, káosz, kosz és több liter művér.

A „Popzene időgépben” koncepció mögött mindenki által ismert kortárs popsikerek és örökzöld popslágerek swingesített, jazzesített, doo-woposított, Motown-hangzású soulba ültetett feldolgozásai húzódnak meg. Egyszerű, de nagyszerű ötlet, ami tökéletesen működik.

Kövess minket!


További ajánlataink


ATTRACTION Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Az Attraction Látványszínház, a Britain's Got Talent 2013-as győztes csapata, először ad egészestés show-t Magyarországon!

Nemanja Radulović & Double Sens - világhírű hegedűművész koncertje Szép

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Világraszóló népszerűségét minden sablont és konvenciót mellőző eredeti egyéniségének köszönheti. A világhírű hegedűművész bátor művészi szabadsággal szólaltatja meg a műsorára…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!