Program


Ferenc pápa - Buenos Airestől a Vatikánig

Ferenc pápa - Buenos Airestől a Vatikánig

Argentin film, 104 perc, 2015

Magyar nyelven

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. augusztus 1. hétfő, 14:30

Rendező: Beda Docampo Feijóo

Forgatókönyvíró: Beda Docampo Feijóo, César Gómez Copello, Elisabetta Pique

Szereplők: Darío Grandinetti, Silvia Abascal, Leticia Brédice, Alejandro Awada, Carlos Hipólito

Amikor egy Buenos Aires-i orvostanhallgató felfedezi keresztény hitét, még nem sejti: ez az első lépés azon a hosszú úton, amely végül a Vatikánba vezeti. A fiatal spanyol újságírónő, Ana a 2005-ös pápai konklávé idején ismerkedik meg Jorge Mario Bergoglio bíborossal. Ekkor kezdődik mély barátságuk, amelyben a humor, a meghittség, a szeretet és a bölcsesség éppoly fontos szerepet játszanak, mint Jorge atya – azaz ahogy ma már inkább ismerjük: Ferenc pápa – azóta is hirdetett tanításaiban. Ana és Jorge atya beszélgetései során kibontakozik az egykori szegény olasz menekültek gyermekének sorsa: ifjúkori szerelmei, elhivatottságának megtalálása, küzdelme a korrupt kormányok és bűnszövetkezetek ellen, az elesettekért való kiállása és mélyen emberi, a szeretetet mindenek fölé helyező hitvallása.

Bemutató dátuma: 2016.04.08.

Forgalmazó: Cirko Film

Külföldi sajtóvisszhang:

"A Ferenc pápa – Buenos Airestől a Vatikánig könnyed és inspiráló film, amely közelebb viszi a közönséget a római katolikus egyház 266. pápájának, Ferencnek – azaz Jorge Maria Bergogliónak az életéhez és hitvallásához.
A film csokorba gyűjti a pápa megválasztása előtti életéből származó anekdotákat: bemutatja, hogyan lett először szerelmes a jólelkű fiatal fiú, hogyan védelmezte a szegényeket és elnyomottakat, majd hogyan lett először bíboros, végül pápa."

"A filmben könnyeden keveredik a humor, vidámság és a komoly témák, ez közel hozza a közönséget a történethez. Argentína és a Vatikán festői színfalai előtt játszódik a gyönyörűen fényképezett filmalkotás. Visszatekintéseken és memoárokon alapul a történet, amelyből kibontakozik a pápa nagyszerű alakja."

"A nem katolikus hitű nézők számára is érdekes a mű, amelyben elsősorban az ember alakja kerül a középpontba: az emberé, aki új reménységet hozott el a világba az egyház megújulásához. A feszes forgatókönyv Elisabetta Piqué újságírónő könyvén alapszik: bensőséges portrét rajzol Ferencről, annak családjáról, egyházon belüli és kívüli barátairól, valamint az írónővel való mély barátságáról is."

Ajánlatunk


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Több, mint 2 évtized – több, mint 600 előadás – 12 Jászai-díj jelölés – 43 orvosi beavatkozás (1 sikeres) – 17 jegyszedő nyugdíjazás – 2 színház bezárás Előadás hossza: 130 perc Felvonások száma: 1

Kövess minket!


További ajánlataink


GESZTI SIXTY

Papp László Budapest Sportaréna

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

Mamma Mia! Szép

Madách Színház

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. 2014-es…

Az előadás ízelítőt ad a harmincas évek diktatúrájából az egyes emberek sorsán keresztül. A sztálini diktatúrában a Sátánhoz is jobb…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!