Program


Fellélegzés #9 – Mozart, Schumann

Fellélegzés #9 – Mozart, Schumann

Kelemen Barnabás és Rados Ferenc előadása. Rendkívül izgalmas megfigyelni az azonos kamarazenei nyelvet beszélő egykori tanárt és diákját, amint a negyvennégy év korkülönbség ellenére egyenrangú partnerekként zenélnek. Biztosan felejthetetlen pillanatokat fog teremteni az ifjú Mozart és az idős Schumann egy-egy szonátájának előadásában.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. augusztus 24. hétfő, 18:00

Fellélegzés #9 – Mozart, Schumann

Műsor

Mozart: Esz-dúr hegedű–zongora szonáta (K. 302)
Kelemen Barnabás (hegedű); Rados Ferenc (zongora)

Schumann: d-moll hegedű–zongora szonáta, op. 121
Kelemen Barnabás (hegedű); Rados Ferenc (zongora)

„Önmagát misztifikáló kőszobor? Tépelődő aszkéta? Guru, aki ezzel a mivoltával tulajdonképpen nincs is tisztában? Fegyelmezett polgár, akit nagyon ki kell hozni a sodrából, hogy zenén kívül is hallassa hangját? Sztoikus bölcs doktrínák nélkül? Elefántcsonttoronyba zárkózó lángész? Átlagember, aki megmutatta, hogy – Haydn szavaival – »a semmiből mégis lehet valami«?” Kocsis Zoltán, egykori növendéke tette fel ezeket a kérdéseket Rados Ferencről bő tíz éve, a legendás zongoraművész és kamarazene-tanár 75. születésnapja alkalmából. Rados Ferenc a Zeneakadémia oktatójaként generációk zenei gondolkodását határozta meg, s hozzá is, miként egykori kollégájához, Kurtág Györgyhöz, a mai napig visszajárnak egykori diákjai, az immár befutott, sokszor világklasszis pályát bejárt művészek. Kelemen Barnabás is közéjük tartozik, s a két művész találkozása a koncertpódiumon nemcsak azért lesz ünnepi alkalom, mert Rados Ferencet oly ritkán hallhatjuk játszani, s nem is csak azért, mert önmagában rendkívül izgalmas megfigyelni az azonos kamarazenei nyelvet beszélő egykori tanárt és diákját, amint a negyvennégy év korkülönbség ellenére egyenrangú partnerekként zenélnek, hanem azért is, mert az időskori bölcsesség és a virágkor megzabolázhatatlan energiáinak találkozása biztosan felejthetetlen pillanatokat fog teremteni az ifjú Mozart és az idős Schumann egy-egy szonátájának előadásában.

A járványügyi helyzetre való tekintettel, közönségünk biztonsága érdekében a koncertre szóló jegyek számát korlátoztuk, hogy az ülőhelyek között meglegyen a megfelelő távolság.

Ajánlatunk


A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

Kövessen minket!


További ajánlataink


MAGYAR MENYASSZONY

Magyar Nemzeti Múzeum

Hogyan változott a nők szerepéről alkotott képünk az elmúlt 500 évben? Találja meg saját válaszát a Magyar Menyasszony című kiállításon!

Süsü, a sárkány kalandjai

Vidám Színpad

Süsü, a kedves egyfejű sárkány elmenekül családjától, mert apja kitagadta. Miután örök barátságot köt a királyfival, új otthonra talál a…

Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!