Program


Felfedezések-Ifjú géniuszok, klasszikus zenekarok

Felfedezések-Ifjú géniuszok, klasszikus zenekarok

Mindig izgalmas élmény magyar zeneszerző új művét hallgatni. A Felfedezések sorozat estjén Farkas Róbert vezényli a MÁV Szimfonikus Zenekart és Dragony Tímea Onyx című opusával ismerteti meg a közönséget.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. november 20. vasárnap, 19:30

Mindig izgalmas élmény magyar zeneszerző új művét hallgatni. A Felfedezések sorozat estjén Farkas Róbert vezényli a MÁV Szimfonikus Zenekart és Dragony Tímea Onyx című opusával ismerteti meg a közönséget. Más felfedezést is ígér a hangverseny, hiszen Prokofjev csellóra és zenekarra írt kései kompozícióját, a Sinfonia concertante-t rendkívüli nehézsége miatt ritkán tűzik műsorra. A MÁV Szimfonikus Zenekar már többször is előadta, Mérei Tamás, Várdai István és több külföldi szólista közreműködésével. Ezenkívül sokak számára kínálhatja az örömteli első találkozás élményét e mű szólistája, Temesvári Bence gordonkajátéka, vagy Grieg a-moll versenyművében Magyar Valentin zongorázása.

Dragony Tímea Nyíregyházán született, és első zenei tapasztalatait is ott szerezte a Cantemus kóruscsalád tagjaként. Később tanult a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskolában, majd a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, Orbán György növendékeként. Műveit Budapest és több európai város -Drezda, Lipcse, Frankfurt, Amszterdam, Madrid - közönsége hallhatta. Onyx című szimfonikus zenekari kompozíciója ősbemutatóként hangzik fel a hangversenyen.

Magyar Valentin a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója Némethy Attila, Szokolay Balázs és Dráfi Kálmán növendékeként. Számos nemzetközi versenyen szerepelt sikerrel. Temesvári Bence a Bécsi Zeneakadémián tanul, mestere Somodari Péter és Várdai István. Az elmúlt években több hazai és külföldi nemzetközi versenyen ért el előkelő helyezést. 2022 óta a Bécsi Filharmonikusok ösztöndíjas zenekari tagja.

MŰSOR

Dragony Tímea: ONYX - ősbemutató
Grieg: a-moll zongoraverseny, op. 16
Prokofjev: Sinfonia concertante, op. 125

KÖZREMŰKÖDIK

Magyar Valentin - zongora
Temesvári Bence - gordonka

VEZÉNYEL

Farkas Róbert



Rendező: MÜPA

Ajánlatunk


Ahogy egy kritikusa írta: „Akinek nehéz a szíve, vagy csak melegségre vágyik, nézze meg ezt a darabot. Aki a nagy generáció tagja és képtelen megérteni az unokáját, vagy az ipszilon generációé, és kiborítják a nagyszülei, nézze meg ezt a darabot. Aki egyszerűen szereti a színházat, nézze meg ezt a darabot.”

Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Stephen Sachs amerikai szerző vígjátékát hihetetlen sikerrel játsszák a világon mindenütt, és most magyarul is látható ez a végtelenül szórakoztató, lebilincselő darab, ami igazi jutalomjáték két olyan sziporkázó humorú, zseniális színésznek mint Hernádi Judit és Kern András.

Kövess minket!


További ajánlataink


SopronFest

Sopron - Lővérek

2024-ben május 17-18-19-én, vagyis a pünkösdi hétvégén zajlanak a SopronFest kiemelt eseményei megnövelt helyszínen a Lővérekben.

Dennis Kelly: Lányok, fiúk

Lengyel Tamás Produkció, Marczibányi Téri Művelődési Központ

A Lányok, fiúk egyetlen ária, bravúros hangnemváltásokkal, egy stand-up tragedy: hiszik-e vagy sem, időnként nagyokat fognak nevetni és a sírás…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!