Program


Egyenes labirintus - a Honvéd Férfikar koncertje
6

Egyenes labirintus - a Honvéd Férfikar koncertje

Az Egyenes labirintus című koncert megannyi zenei csemegét – csupa ősbemutatót, rendhagyó zenei hangszerösszeállításokat, zenével átszőtt költészetet és elmélkedő húsvéti hangulatot – ígér a közönségnek.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. április 11. hétfő, 19:30

A hallgatóság egyazon előadáson találkozhat a magyar líra két történelmi alkotójával, a ma élő zeneszerzők hangjával és egy férfikari passióval, Lukács evangélista szövegére.
A koncert első felében, a magyar költészet napja alkalmából Pilinszky és Petőfi versek szólalnak meg, hat kiváló zeneszerző – Barabás Árpád, Dobszay-Meskó Ilona, Horváth Márton Levente, Kecskés D. Balázs, Virágh András Gábor és Zarándy Ákos – feldolgozásában. Az összeállítás évfordulós költőink művészetére irányítja a figyelmet, akik új irányt szabva, megkerülhetetlen, korszakos megújítói voltak a magyar költészetnek. A műsornak címet adó Pilinszky vers két különböző feldolgozásban is elhangzik, de a létet és transzcendenciát szemlélő versek között helyet kapnak szerelmes és természeti témájú, népszerű és kevésbé ismert szövegek is. A zeneműveket zongorakísérettel, kamarazenekari közreműködőkkel, valamint különleges hangszerösszeállításokkal adják elő.
Az est második részében a nagyhét kerül fókuszba, Nagy László Adrián: Lukács Passió című művének ősbemutatójával. Az orgonaművész szerző nemcsak a Férfikar korrepetitora, hanem kiváló zeneszerző is, aki több nagy sikerű darabot és feldolgozást komponált már a kórus számára. Most egy teljesen új alkotással állt elő, amely Jézus szenvedéstörténetét dolgozza fel Lukács könyve alapján. A mű különlegessége, hogy a passiót elénk táró kórustételek szövegét is maga a zeneszerző írta, aki ilyen módon költőként is bemutatkozik ezen a jeles napon. A különleges műben Jézus szerepét Kovács István Liszt-díjas operaénekes formálja meg.

Km.: Kovács István (basszus)
Vezényel: Lógó Tibor, Riederauer Richárd



Ajánlatunk


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Kövess minket!


További ajánlataink


NYÁRI KÁROLY - NYÁRINDÍTÓ KONCERT

Budapest Kongresszusi Központ

Nyári Károly a koncerten a boldogság, az öröm és a szeretet életérzését fogja átadni a dalokon keresztül a közönségnek. A…

Fejes Endre - Presser Gábor: Jó estét nyár, jó estét szerelem

Pesti Magyar Színház, Sinkovits Színpad

A Jó estét nyár, jó estét szerelem a magyar zenés színházi irodalom egyik legkülönlegesebb, egyben legsikeresebb darabja. Ősbemutatója óta igazi…

Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!