Programm


Ég és jég között

Ég és jég között

La glace et le ciel
Francia dokumentumfilm, 89 perc, 2015
Eredeti nyelven, magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Last event date: 2016. Januar 13. Mittwoch, 15:15

Rendező: Luc Jacquet

Forgatókönyvíró: Luc Jacquet
Operatőr: Stéphane Martin

Az Oscar-díjas Pingvinek vándorlása rendezőjének új dokumentumfilmje a globális felmelegedésről szól. Történetének főszereplője, Claude Lorius, aki egész életét a sarkkutatásának és a globális felmelegedésnek szentelte. Először 1956-ban, kalandvágytól vezérelve jelentkezett egy sarkköri expedícióra, és az Antarktisz varázslatos világa egy életre rabul ejtette a szívét. 1984-ben egy kutatócsoport tagjaként mintát vett az első jégkorszak jegéből. Lorius akkori kutatási eredményeitől kezdve vált a globális felmelegedés szószólójává. Több mint 20 expedícióban vett részt, számtalan kitüntetésben részesült, s a téma legnagyobb szaktekintélyeként osztja most meg aggályait a Föld jövőjével kapcsolatban. Mindezt az Antarktisz páratlan felvételeivel, archív felvételek sorával illusztrálja az Ég és jég között, ami a téma eleddig legalaposabb, legátfogóbb dokumentumfilmje.

Bemutató dátuma: 2015.12.15.

Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Unser Angebot


A Kaláka zenekart rengeteg szál kötötte össze Kányádi Sándorral - és köt össze ma is. Első erdélyi turnéjukon született meg Az elveszett követ című Kányádi-vers megzenésítése, majd az évtizedek alatt több tucat követte. Jelen kötet ezekből nyújt válogatást.

A Fehérlófia az egyik legösszetettebb és legszebb, az egyik legrégibb és a legősibb elemeket bemutató mesénk. Abból az ősi időből való, amikor az ember még nem uralkodni akart a Természet fölött, hanem bölcsen egynek hitte és érezte magát vele. A mese ezt a természettudatot és világnézetet örökíti tovább, a kereszténység előtti hitvilágot őrizte meg.

Az Ég alatti 5 zenekar energikus muzsikáját 2015 óta hallhatja a közönség. Műsoruk gerincét saját szerzeményeik adják, amelyek stílusukban és lendületükben leginkább a '60-as évek hard-bop és modális jazz muzsikáját idézik, jellegükben mégis egyediek.

Follow us!


Angebote


ROSSINI / BRAHMS / DVORÁK

MÁV Szimfonikus Zenekar, Olasz Intézet

A sevillai borbély nyitányával, Brahms Kettős hegedűversenyével csellóra írva, illetve Dvořák „Új világ” szimfóniájával készül a MÁV Szimfonikus Zenekar.

Madame Tussauds Budapest

Madame Tussauds, Palazzo Dorottya

A világ legújabb Madame Tussauds Budapest produkciójában 52 magyar és nemzetközi élethű viaszfigurával, lélegzetelállító installációkkal, rengeteg élménnyel, hang- és fényjátékkal,…

Verschenken Sie jegy.hu
Geschenkgutscheine!

Die Geschenkgutscheine können für Ticketkäufe auf der Webseite www.jegy.hu verwendet werden, für beliebige Veranstaltungen (Theater, Konzerte, Festivals, Sportveranstaltungen) in unserem System.

Interticket
Kulturkarte

Mithilfe der Dienstleistungen der Kulturkarte stehen Arbeitnehmern und Arbeitgebern die höchsten, momentan angewandten Ermäßigungen zur Verfügung.

Newsletter abonnieren

Erfahren Sie mehr aus unserem Newsletter über die beliebtesten Programme!

Achtung! Die Zeitbegrenzung des Kaufvorgangs läuft in Kürze ab!
geschätzte Zeit:
00:00

Posten im Warenkorb

insgesamt:


Die Zeitbegrenzung des Kaufvorgangs ist abgelaufen! Bitte stellen Sie Ihren Warenkorb erneut zusammen!