Program


Ébredés - cirkusz-színházi előadás

Ébredés - cirkusz-színházi előadás

Létra Kulturális Egyesület:
Ébredés - cirkusz-színházi előadás
zenés némajáték egy kötélre, két alakra, és számtalan tündérre
 több...

Aktuális előadások



Időtartam: 75 perc
Korosztály: 6+

„A házak mohón ápolják kövérségüket, de ha ujjammal megérintem őket: elpukkannak.
Kilyukadt alattam a föld, színné, fénnyé vált köröttem a levegő: űrben járok. Hosszú éveken át összetévesztett magammal valakit, aki nincsen; s még éveken kívül is, összetévesztettem a foghatatlant a lehetetlennel. Számtalan tündér, nem egy és nem több: ez vagyok, a többi csak látszat…”
Weöres Sándor: Örvény (részlet)

Ez az Ébredés egy olyan mesébe varázsol téged, ahol két alakról, lényed két arcáról álmodsz. Ők szavak nélkül beszélnek. Próbálnak felnőni ott, ahol soha nem ér véget a gyereklét. Itt álmod beszínezi a szürkeséget, a varázslathoz nem kell más, csak egy párna, és ha túl sötét van, az égboltra saját ujjaddal rajzolsz csillagokat.

Cirkuszi, zenés, vizuális színházi világba repít ez a produkció. Humorral és költőiséggel tekint saját lustaságunkra, kicsinyességünkre, gyávaságunkra ugyanúgy, mint a bátorság és odaadás pillanataira. Egy történet az ember kettősségéről, mellyel próbáljuk megismerni
saját magunkat a korlátok és álmok útvesztőjében.
Az előadás 2018-ban a kassai Divadlo Thália Színház színpadán, a Visegrad Fund rezidencia programjának keretein belül, majd 2019-ben Budapesten az Artus Stúdióban került bemutatásra. A premiereket számos nemzetközi és hazai siker követte. A produkció az Isztambuli Magyar Intézet támogatásával szerepelt a törökországi Istanbul Fringe Fesztiválon (2019), továbbá a norvégiai Bergen Fringe Fesztivál (2019), a nagyváradi Infinite Dance Festival (2020) és a 2021-es Művészetek Völgye fesztivál programjába is beválogatták. A Londoni Magyar Intézet támogatásával 2021-ben a Voila! Europe Fesztiválon Londonban az Ébredés képviselte Magyarországot, ahol OffFest díj-jelölést kapott. Idén nyáron a francia Avignoni Fesztivál programjában lesz látható.

Alkotók és előadók: Kulcsár Balázs, Marofka Mátyás
Asszisztens: Kiliti Krisztián
Fény, technika: Molnár Péter
Zene: Victor Morató Ribera, Kovács Adrián
Jelmez, díszlet: Szőke Zsuzsa
Produkciós asszisztens: Csoba Emese, Lovrity Eszter
Produkciós vezető: Kovács Brigitta
Rendező: Marofka Mátyás

Támogatók/Supporters: Artus Stúdió, Sín Kulturális Kulturális Központ, Nemzeti Kulturális Alap (NKA), Magyar Művészeti Akadémia (MMA), Tiszta Formák Alapítvány, Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI)

Kövess minket!


További ajánlataink


A Fővárosi Nagycirkusz „Csillagok, égbeli tűk” című nyári műsora a bolygónkról szól, és a bolygónkért aggódó csillagokról, a minket féltő…

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a…

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!