Program


DOBRODA ZENEKAR ÉS CIMBALIBAND

DOBRODA ZENEKAR ÉS CIMBALIBAND

A sikert sikerre halmozó Cimbaliband lemezbemutatója és egyben évadzáró együtt a Dobroda zenekarral, koncert és táncház egyben!

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2014. június 13. péntek, 20:00

Dobroda zenekar

A Dobroda zenekar 2007-ben kezdte munkáját, miután néhány szabadlábon lévő zenész úgy döntött, hogy alkot valami értékeset a magyar népzene területén.
A voksukat akkor az Kárpát-medence autentikus folklórja mellett tették le, és ennél a mai napig is kitartanak. Ebből táplálkozva születtek meg azok az összeállítások, amelyek a kiadványokon is szerepelnek, illetve a koncertek során színpadra kerülnek.

A szakmai munka, a folyamatos megújulás és az egyre igényesebb háttérmunka meghozta gyümölcsét, hiszen a kezdetben néhány fellépéssel bíró csapat ma már alig tudja ellátni a felkéréseket, amelyek között megtalálhatók a koncertek, táncházak, bálok, mulatságok, néptáncegyüttes-kíséret, fesztiválok, turnék, külföldi felkérések egyaránt.

A zenekar társadalmi szerepvállalásának része annak a korábbi kezdeményezésnek a folytatása, amely a "Táncház a Táncházban" rendezvénysorozatként került köztudatba a palóc vidék néptáncosai körében határon innen és túl. A rendezvényt minden hónapban megtartják a salgótarjáni Táncházban, ahová mindig szeretettel várják a gyerekeket, táncos és zenész ismerősöket, illetve az érdeklődőket.

A zenekar tagjai:
Fekete Borbála - ének
Ifj. Gelencsér János - hegedű, koboz
Deák-Volom Dávid - klarinét, tárogató, harmonika
Gelencsér János - brácsa, kontra
Szabó István - nagybőgő

Közreműködnek:
Szabó János - ének
Fekete Antal 'Puma' - kontra
Zimber Ferenc - cimbalom

 

Cimbaliband-Vidámpark lemezbemutató

Nemrégiben a Budapest Folk Fest keretében mutatták be a CimbaliBand legújabb lemezét Vidámpak címmel.
Az új stúdióalbum különlegessége, hogy kizárólag saját szerzeményeket tartalmaz. A hazai világzene egyik népszerű csapata hetedik lemezén egy minden eddiginél bulizósabb zenét állított össze.

"A mostani számok leginkább azt tükrözik vissza, milyen helyeken jártam az elmúlt csaknem két évtizedben, milyen emberekkel találkoztam Moldvától Sopronig, Törökországtól Anglián és Amerikán át Japánig. Az évek során felszedett zenei szuvenírokat igyekszünk összegyúrni, általában én hozom az alapötletet, a többiek pedig hozzáteszik a magukét. A népzenei gyökerekből táplálkozunk, de a CimbaliBand nem autentikus népzenét játszik" - magyarázta Unger Balázs.

Mint elmondta, a lemez címe egyrészt arra utal, hogy a vidámság a zenekar lételeme, másrészt néhány szövegben - például a Hullámvasútban - a bezárt városligeti Vidámpark hangulatát próbálták visszahozni. A vicces alapállás a zenekar Facebook oldalára a közelmúltban felkerült videón is látszik, amely egy megfricskázott Star Wars-jelenet: a különböző lényekből álló zenekar Jabba palotájában a CimbaliBand muzsikáját játssza.

Ajánlatunk


Paul és Corie friss házasok, a fiú konzervatív, ambiciózus ügyvéd, a lány romantikus és igazi szabad lélek. Az első, tökéletes közös lakást ő találta egy régi ház legfelső emeletén, ahol senki sem zavarhatja őket. Vagy ez csak illúzió? Kacagtatóan fordulatos, vérre menő játszmák kezdődnek azért, hogy mindketten otthon érezhessék magukat közös életükben.

Kövess minket!


További ajánlataink


Szentpéteri Csilla & Band - “Mojito” koncertshow

MOM Kulturális Központ

Merüljön el a zene és vizuális művészet lenyűgöző összhangjában egy igazán exkluzív, mediterrán hangulatú koncerten! Vendég: Carolyn Zhang Yu koloratúrszoprán

Postmodern Jukebox: The ’10’ Tour Szép

Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

A zongorista-hangszerelő Scott Bradlee 2011-ben indította útjára Postmodern Jukebox elnevezésű projektjét, amellyel tíz éve töretlen sikerrel turnéznak, és amely minden…

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!