Program


Djabe | Koncert surround hangzásban | Flow & Witchi Tai To

Djabe | Koncert surround hangzásban | Flow & Witchi Tai To

A Djabe 2018 szeptemberében mutatta be Flow című új albumát. A siker egyaránt szólt a zenének, és a nem mindennapi élő surround hangzásnak.

 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. március 20. szerda, 19:00

A Flow külföldön is népszerű lett, több amerikai és európai meghívást eredményezett az együttesnek.

Közkívánatra a koncertet újra műsorra tűzte a Djabe zenekar, hogy eljátssza a teljes Flow albumot. 2019-ben azonban nem Gulli Briem, hanem Muck Ferenc, a Djabe régi tagja lesz a vendég a koncerten, akinek segítségével a Witchi Tai To albumról is felcsendül több kompozíció.

A Witchi Tai To eredetileg 1998-ban jelent meg, és 2000-ben megkapta az év World Music albuma címet. Az album 2015-ben került kiadásra surround hangzásban. 2018-ban az Országos Hifi Show meglepetése volt a 20 éves jubileumra megjelent Witchi Tai To dupla vinyl lemez. A zenekar a legjobb hangzást valósította meg, az újrakevert analóg mesterszalagokról az Abbey Road Studios vágómérnöke Miles Showell készített félsebességen vágott nyomólemezeket. A két korong forgási sebessége 45 RPM, így a legjobb analóg hang hallható vissza a lemezekről.

 

Flow – a Djabe 2018-as stúdió albuma

A 2016-ban megújult Djabe zenekar első stúdióalbuma, a Flow 2018 májusában került a boltok polcaira, CD formátumban. A zeneanyagot a közönség és kritika egyaránt lelkesedéssel fogadta. A kiadvány a Djabétól megszokott módon megtartotta a rá jellemző sajátos stílusjegyeket, de a zenekar egyúttal tovább is lépett. Az új tagok nemcsak kiemelkedő hangszeres tudásukat adták az albumhoz, hanem sikerült a továbbépíteniük a Djabe jellegzetes zenei világát.

 

Barabás Tamás ezúttal is kiváló hangmérnöki munkát végzett, már a CD is világszínvonalon szólt, de természetesen kiadták az analóg mesterszalagról vágott audiofil vinyl változatot is. Magyarországon egyedülálló módon, kétsávos mesterszalagon is beszerezhető az album. A kiadványsorozatot DVD-Audio lemezzel koronázta meg az együttes, melyen High Definition audio felbontásban (24 bit/96 kHz) hallgatható meg a Flow surround és sztereó keverése.

 

Ennek a surround hangzásnak az élő bemutatójára kerül sor 2019. március 20-án a MOMkult színháztermében. A zenekar a nézőteret teljesen körbeépíti hangtechnikával, mely által a közönség egy gigantikus, csúcsminőségű házimozi rendszer kellős közepén érezheti magát.

Witchi Tai To – a Djabe magyar zenei díjas lemeze

Az 1998-as album Muck Ferenc – szaxofon, Sipos András – ének, ütőhangszerek, Barabás Tamás – basszusgitár és Égerházi Attila – gitár felállásban készült. A 20 éves jubileumi vinyl, és a 2015-ös surround megjelenést is megünnepeli a zenekar a márciusi koncerten. Olyan klasszikusok is felcsendülnek majd az albumról mint a Witchi Tai To, a Coffee Break, a Visions, a Desert, és az Early Morning Snow stb. Muck Ferenc mellett a 2007-ben elhunyt Sipos András is újra együtt fog játszani felvételről Djabe régi és új tagjaival, hiszen a Witchi Tai To bemutatásában a Djabe jelenlegi teljes felállása részt vesz majd.

 

További infó: www.djabe.hu

 

 

 

Ajánlatunk


Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar vezényel: Guido Mancusi

A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az előadók felelevenítenek egy olyan szokást, amelynek több évszázada hódoltak a zenekedvelők.

A Medikus Zenekar 2008-ban alakult, tagjai a Semmelweis Egyetem és más hazai felsőoktatási intézmények egykori és jelenlegi hallgatói. A főleg szimfonikus felállásban működő együttes nem csupán az egyetemi rendezvények rendszeres fellépője, hanem önálló hangversenyeket is ad hazánkban és külföldön egyaránt.

Kövessen minket!


További ajánlataink


Jótékonysági koncert a tiszta lélegzetért

Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

A Budafoki Donhnányi Zenekar jótékonysági koncertje a Tüdőgyógyászati Alapítvány javára, a szerencse forgandóságát, a szerelem múlandóságát hirdető lírai, tréfás, pajzán,…

NYÁRI KÁROLY - SZÓLÓ ZONGORA KONCERT

Budapest Kongresszusi Központ

Egy zongora és egy hang, amely betölti a koncerttermet Nyári Károly egyedülálló Szóló zongora koncertjén 2024. június 1-én a Kongresszusi…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!