Program


DIÓTÖRŐ - Szentpétervári Állami Balett előadása
3

DIÓTÖRŐ - Szentpétervári Állami Balett előadása

A Világhírű Szentpétervári Állami Balett Magyarországi turnéja!
Az egyetlen, az eredeti, az igazi.. Diótörő, ahogyan még senki sem látta...

Sokáig nem is fogják! Mondták viccesen a szervezők. A világhírű oroszországi Balett - Társulat 2011 decemberében nyolc alkalommal lép a magyar közönség elé.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2011. december 27. kedd, 11:00

A Szentpétervári Állami Balett társulat számos elismeréssel büszkélkedhet. Produkcióival többször elnyerte a világ számos versenyein az első helyezést. 2004-ben és 2005-ben Franciaországban és Oroszországban a szentpétervári együttes Diótörő előadását választották az „Év produkciójának”.

A Szentpétervári Állami Balett gyermekeknek szóló produkciója két kiemelkedően magasan képzett igazi balett ikon Anatoly Nikiforov és Irina Aleksandrovna Safonova nevéhez fűződnek, akik korábban a világ leghíresebb balett-társulatában, a szentpétervári Mariinsky Színházban táncoltak. Az együttes körülbelül 100 főből áll, tagjai rendkívül fiatalok, köszönhetően annak, hogy a legmagasabban képzett táncművészek hamar egy-egy nyugati országban próbálnak szerencsét. Magyarországra az úgynevezett utazó verzió jut el, amelyben 32 táncművész (16 felnőtt, 16 gyermek) szerepel. Tanáraik Oroszország leghíresebb és legbefolyásosabb balett iskoláiban végeztek. A balett társulat repertoárjában megannyi klasszikus balett előadás, és egy Rossini zenéjéből álló koncert szerepel.

A műsor másfél órás, melyet Irina Aleksandrovna Safonova tervezett és koreografált. Az ő munkásságát 2006-ban a az Orosz kulturális miniszter és a Szentpétervári Színházak Egyesülete is egy-egy díjjal jutalmazta. Az előadások kosztümjeit és jelmezeit a híres Mariinsky és Aleksandrinsky Színház munkatársai készítik. A társulat óriási sikerrel mutatkozott be a világ összes nagy színpadán. A német sajtó olyan „kivételes társulatnak nevezte, melyhez fogható nincs Európában”. Nos, kedves Hölgyeim és Uraim, nincs más hátra, mint előre, ha karácsony, akkor Diótörő! Itt a vissza nem térő alkalom, ha szeretnénk évekig odázni valamiről, esetleg egy kitűnő programot a gyerekeknek vagy dicsekedni azzal, hogy „Huh! Én bezzeg a Szentpétervári Balett Diótörőjét láttam”. A társulat kikötötte, hogy kizárólag színházakban hajlandó fellépni, azért, hogy valóban mindenki számára élvezhető legyen az előadás. „Ez nem egy Show műsor felejtsük el a Sportcsarnokokat”- fogalmazott a koreográfus. A turné időpontja: 2011. december 23-30, állomásai pedig a következők: Budapest (3 előadás), Győr, Kecskemét, Miskolc, Debrecen, Szombathely. A társulat Budapesten 2011. december 25-én 17 órakor, valamint december 26-án 11 órakor és 17; december 27-én 11 órakor lesz látható a MOM Kulturális Központban.

További előadások:
Győr: 2011. december 23. Győri Nemzeti Színház - Jegyvásárlás
Debrecen:2011. december 30. Debreceni Kölcsey Központ - Jegyvásárlás

Ajánlatunk


A darab egy különleges és Magyarországon egyedülálló feldolgozásban viszi színpadra Petőfi Sándor életének egy meghatározó időszakát.

Egy családi utazás nagy meglepetésekkel szolgálhat. Tomas, az üzletember egy síparadicsomba viszi szeretteit a téli vakációra. Váratlanul azonban lezúdul egy lavina és magával sodor sok mindent – ha magukat a családtagokat nem is, de sok illúziót, önáltatást, hamis ábrándot.

A Rumini a mai magyar meseirodalom egyik sztárszerzőjének, Berg Juditnak a legismertebb műve, melyet évről-évre több ezer magyar gyerek olvas kötelező irodalomként az alsó tagozatban.

Kövess minket!


További ajánlataink


AZAHRIAH

Puskás Aréna

Az üstökösszerű karriert építő Azahriah az esemény súlyának megfelelően grandiózus látvánnyal, a tőle megszokott színvonalú zenei produkcióval és sok-sok meglepetéssel…

Vannak témáink, amelyeket egyfajta álszent hallgatás övez. A családon belüli erőszak is ilyen. Nincs felfoghatatlanabb egy szülő számára, mint amikor…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!