Program


CSÚCSOK - Grieg / Britten / Bartók - Bánfalvi Béla F/4.

CSÚCSOK - Grieg / Britten / Bartók - Bánfalvi Béla F/4.

A műsor a vonós zenekari irodalom legmagasabb csúcsai közül mutat be hármat, (innen kapta címét a hangverseny). Grieg a 19., Britten és Bartók a 20. század zenei nyelvét beszéli, Grieg műve egy régmúlt kor stílusát és hangulatát idézi, Britten saját gyermekkori zsengéit öltözteti „felnőtt-ruhába”, műve kedves és vidám, Bartók Divertimentója pedig (bár címe azt jelenti: szórakozás) a 20.  több...

Aktuális előadások



MŰSOR

Grieg: Holberg szvit
Britten: Simple Symphony
Bartók: Divertimento

KÖZREMŰKÖDIK

HEGEDŰN KÖZREMŰKÖDIK ÉS HANGVERSENYMESTER: Bánfalvi Béla
 
Bánfalvi Béla (1958- ), a Pécsi Tudományegyetem Zenei Fakultásának professzora, Liszt díjas, Bartók–Pásztory díjas, a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével kitüntetett hegedűművész. 1986-tól 2011-ig a Budapesti Vonósok, 2011-től mindmáig a Magyar Kamarazenekar művészeti vezető koncertmestere. E csaknem négy évtized alatt többször végigjátszotta az egész vonós-zenekari irodalmat, gazdag tapasztalatait adja át hangversenyünkön a MÁV Szimfonikusok vonósainak. A műsor a vonós zenekari irodalom legmagasabb csúcsai közül mutat be hármat, (innen kapta címét a hangverseny). Grieg a 19., Britten és Bartók a 20. század zenei nyelvét beszéli, Grieg műve egy régmúlt kor stílusát és hangulatát idézi, Britten saját gyermekkori zsengéit öltözteti „felnőtt-ruhába”, műve kedves és vidám, Bartók Divertimentója pedig (bár címe azt jelenti: szórakozás) a 20. század legnagyobb tragédiájának, a II. világháború kitörésének előestéjén mondja el szívtépő látleletét.

Kövess minket!


További ajánlataink


A Cambridge-i St John's College Kórusa régi ismerősünk: karácsonyi műsorával már két ízben is nagy sikert aratott a Müpában.

akár -17%
Nagyzenekari koncert: Tüür, Schumann, Sibelius Jegyvásárlás

„Háromfogásos gourmet menü” – jellemezte a Bachtrack kritikusa Paavo Järvi koncertjét, amelyen Sibelius, Tüür és Beethoven egy-egy darabját tűzte műsorra.…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!