Program


Comedie-Francaise:Tartuffe,avagy a képmutató
10

Comedie-Francaise:Tartuffe,avagy a képmutató

vígjáték három felvonásban, egy részben

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. október 14. szombat, 17:00

Moliére: Tartuffe, avagy a Képmutató

Orgon, a gazdag özvegy házában káosz uralkodik. Elhidegült új feleségétől, Elmirétől, nősülni készülő fia, Damis is elköltözik otthonról. Még Dorine, szolgálója és bizalmasa sem tudja már kordában tartani a családfőt. A találkozás Tartuffe-fel, az istenfélő koldussal új értelmet ad életének: radikális lelki és anyagi elszakadást. Orgon otthonába fogadja őt mint lelki tanácsadóját. Ebben anyja, Pernelle asszony is támogatja, aki minden fajta élvezettől meg akarja tisztítani a házat. Míg Cléante nem tudja meggyőzni sógorát, Orgont pártfogoltja rossz szándékáról, Elmire, Damis és Dorine úgy döntenek, hogy leleplezik Tartuffe-öt, avagy az álszentet. Elmire azzal akarja felfedni Tartuffe valódi természetét, hogy elcsábítja őt. A kezdeti csapda minden szereplő számára létfontosságú problémává válik. Egy harcmezővé. Amikor Orgon ráeszmél barátja becstelenségére, már túl késő. Tartuffe vendáglátója egyedüli örököseként hagyja el a házat. A család szétszakadt, de nem inkább felszabadult?

Rendező: Ivo van Hove
Dramaturg: Koen Tachelet
Díszlet- és fénytervező: Jan Versweyveld
Jelmeztervező: An D'Huys
Rendezőasszisztens: Laurent Delvert
A díszlettervező asszisztense: Jordan Vincent
A fénytervező asszisztense: François Thouret

valamint a Comédie-Française társulata

Ajánlatunk


Az egyik legismertebb magyar szent legendája színesen elevenedik meg Szikora Róbert, Lezsák Sándor és Zsuffa Tünde musicalében. Cseke Péter rendezésében, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház látványos előadása kiváló művészek szavain, énekén, színpadi produkcióján keresztül mutatja be a történelmi pillanatot, „a szerelem szentjének” sorsát és korát, amely ma is szívhez szóló tanulságokkal szolgál.

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

A közel 30 éves Cotton Club Singers, és a 40 esztendős Hot Jazz Band közös produkciója hangzásában, valamint látványában egyedülálló értéket képvisel.

Kövess minket!


További ajánlataink


BRÓDY JÁNOS koncert dalról dalra Szép

Erkel Színház

A Kossuth- és Liszt-díjas dalszerző előadóművész gondosan eltervezett zenetörténelmi tárlatvezetésre készül egy kétrészes nagykoncerten az Erkel Színházban, 2024. október 23-án.

Auer Fesztivál

Veszprém, Hangvilla, Megyeháza, Szent Mihály Főszékesegyház

Világsztárokkal és változatos kamarazenei programokkal, zenekari és világzenei produkciókkal ünnepeli 10. jubileumát a veszprémi AUER FESZTIVÁL július 29. és augusztus…

2024. április 6-tól egészen szeptember közepéig látható a Fővárosi Nagycirkusz tavaszi-nyári showja, ami a „Stars like pins on the sky”…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!