Program


Cimbora Produkció: Michael Ende: Momo (zenés bábjáték)
4

Cimbora Produkció: Michael Ende: Momo (zenés bábjáték)

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. február 15. szerda, 19:00

A történet

Momo, az árva kislány boldogan éldegél egy olasz nagyváros szélén a csatornában. Bizony, boldog. Mert Momo egy igazi angyal. Olyan kislány Ő, aki az igazán fontos dolgoknak tud örülni. Barátai, Beppo, az utcaseprő, Gigi, a mindig vidám és játszani kész életművész, Lucia, a kis családias étterem szakácsnője és fiacskája, Jamba, a kissé tudálékos, de csupaszív gyerkőc minden nap vele örülnek az élet szépségének. Ám egy napon szürke Urak kezdenek settenkedni és ólálkodni a külvárosban... Áldatlan ügyködésük nyomán a kis Momo körül elszürkül a külváros, barátai többé nem törődnek vele, Momo elmagányosodik... Ám az időrabló szürke Urak mégsem tudják "beszervezni" a kislányt. Sikerül-e a kis Momonak Kassziopeia, az jövőbe látó teknősbéka segítségével visszaszerezni barátai és az egész emberiség elrabolt idejét? Kicsoda Hora, az Időházban lakó zsémbes, furcsa szerzet? Milyen meséket írnak nap mint nap Momo és Gigi? Mi Lucia szuperereje? Hogyan kell az utcát jól seperni?...

A darab

Mostanában mondogatják, hogy idő nem létezik, csak órák léteznek. És észre se vesszük, hogy hogyan folyik el a kezünk közül az idő, miközben oly sokat teszünk azért, amire úgy vágyunk, ami mindenki másnak van, nekünk meg nincs. Pontosan ezt akarják az Ügynökök. Csábító ígéretekkel édesgetnek, meggyőző kalkulációkkal ámítanak - hisz a számok sose hazudnak. Csak az Ügynökök. És ha egyszer aláírtunk az Időbanknak, vége a dalnak. Egyetlen ember van, akit a jól felkészült szervezet jól megtervezett akciói nem tévesztenek meg: Momo. Egy kislány, aki azt se tudja, mennyi ideje van. Vagy, hogy van-e neki? És ami van, az az övé? Vagy, bárkié egyáltalán? Momónak kérdései vannak, meg egy füzete, amibe a kérdéseit írja fel, meg egy csodás kuckója egy nagy csőben, és bátor szíve, hogy megkérdezzen bármit, ami csak eszébe jut, és barátai is vannak, akiknek hirtelen minden más nagyon fontos lesz, mert semmi idejük sincs.

Nos, ez nem csak nekünk gyanús! Momo elindul, hogy megkérdezze az összes barátját, hogy mi lett annyira fontos? Kérdés kérdést követ, és bizony hamar kiderül, hogy az egész világ sorsa az ő kérdésein fog múlni!

Michael Ende darabja egyre aktuálisabb az évek múlásával, ahogy a digitális kütyük, az online-minden-azonnal jelensége átszövi a mindennapjainkat, és lopják perceinket, óráinkat, napjainkat. Vagy mindez nem is fontos? Ezekre és még sok más kérdésre is választ kaphatunk Momo vidám dalokkal tűzdelt kalandos története során a Cimbora Produkció legújabb előadásában.

 

Bemutató: 

2023. február 15.

Bakelit Multi Art Center

1095 Budapest, Soroksári út 164.

 

Az előadás a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és a Cimbora Produkció utazó bábszínház közös produkciója.

További információk:

https://bartokszinhaz.hu/alsos-diak-berlet-2022-2023/

 

Alkotói célok

Michael Ende darabja kiváló alapot nyújt számunkra, hogy bemutassuk és megoldásokat ajánljunk a világ azon kérdéseire, melyben élünk, és amely problémákkal egyéni és társadalmi szinten is kénytelenek vagyunk szembenézni. A személyes kapcsolatok elsekélyesedése, a digitális eszközök beszivárgása életünk minden területére, a 15 perc hírnév hajszolása, a gyermeki ártatlanság és igazságlátás elvesztésével járó szürke unottság mindannyiunkat kísért. Az előadás során ezen jelenségeket vizuális és zenei úton is bemutatjuk, mind a díszletelemek kreatív használatával, mind a térelrendezés meghatározó erejével, a képzőművészeti társalkotók festői és grafikai munkájával. A bábok és a maszkos játék mind-mind egyéni funkciót tölt be az előadás során. Bemutatjuk a minket körülvevő és családunkat, barátainkat veszélyeztető hazugságok forrását, a behálózások módszerét, és hogy mindez ellen csak a tiszta szív bátorságával lehet felvenni a harcot. Az előadást az iskolás és a felnőtt korosztálynak szánjuk: előbbieknek szeretnék tudást adni a felnőtté válás nehézségeiről, a felnőtt világ önámításáról és lemondásairól, a felnőtteknek pedig meg szeretnénk mutatni, hogy sohasem késő bátran kérdezni, választ keresni, megfogni egymás kezét. A jelenleg a világban zajló folyamatok kapcsán és azokban a helyzetekkel kapcsolatban, melyekkel nap, mint nap találkozunk, nagyon fontosnak érezzük, hogy közvetítsük a darab fő üzenetét: a személyes kapcsolatok fontosságának szerepét, az egymásnak nyújtott segítő kéz jelentőségét a bajban, és annak a felelősségét, hogy az életünk minősége a saját döntéseink következménye, mellyel mi rendelkezünk.

 

Alkotók

Faragó Zsuzsa: 1984 óta a dolgozik dramaturgként és vezető dramaturgként. Michael Ende Momo-ját eddig két alkalommal kísérte a színpadra: a Miskolci Nemzeti Színház és a Budaörsi Latinovits bemutatója is az ő nevéhez kötődik.

 

Tóth Tamás: Huszonhét éve foglalkozik színházzal, közel nyolcvan előadásnak volt részese, mint író, zeneszerző, dalszövegíró. A METIS c.munkája a Madách Színház musical pályázatának döntőse volt, a NYUGDÍJAS AKTÁK című bohózat belügyminisztériumi kitüntetésben részesült. Tavaly elnyerte a Magyar Művészeti Akadémia hároméves ösztöndíját a színházművészet kategóriában.

 

Valler Kata: Bábszínész, báb-és díszletkészítő, a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma bábcsoportvezető művésztanára, a Hermethia Bábszínház bábos alkotócsoport társalapítója.

 

Balázs János Balázs: Képzőművész, báb-és díszlettervező, báb-és díszletkészítő, a Hermethia Bábszínház bábos alkotócsoport társalapítója. 1992 óta kiállít, ikonfestőként alkotásai Európa szerte megtalálhatók. Három éve dolgozik bábszínházban, tervez és készít bábokat, díszleteket. Folyamatosan kutatásokat végez, követi számos európai és távol-keleti bábszínház munkásságát.

 

Tarr György: Színész, bábszínész, a Cimbora Produkció utazó bábszínház alapító tagja. Tanulmányait a Főnix Drámastúdióban végezte, professzionális bábszínészi munkája a pápai Pegazus Színházban kezdődött 10 éve. Szabadúszóként több társulattal dolgozik együtt, érdeklődése és munkája kiterjed az írásra és a drámapedagógiára is.

 

Laki Mónika: Színész, bábszínész, a Cimbora Produkció társulatának alapítója és gazdasági vezetője. Színész végzettséget a Főnix Drámastúdióban szerzett, majd társulati tag volt a Pegazus Színházban (Pápa) és a Soltis Lajos Színházban (Celldömölk). Jelenleg a Károli Gáspár Református Egyetem Színháztudomány Mesterszakán folytatja tanulmányait.

 Az előadás az NKA támogatásával valósult meg. 

Ajánlatunk


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

A miniszter félrelép kortárs brit drámaírója, Ray Cooney bohózata az álmokról, a reményről szól, illetve arról, hogyan reagálnak karakterei, ha tapintható közelségbe hozza a sors őket vágyaikkal. A pénz mindenkit megvezet: a vagyon-hajsza fokozatosan válik abszurd bohózattá, rávilágítva mindarra, amit egy légből kapott bőrönd pénz hozhat az ember életébe. Henry Perkins szürke, hétköznapi élete hirtelen fordulatot vesz, amikor egy vonatutazás során tévedésből más táskáját megragadva hagyja el a pályaudvart. A felesége által gondosan felpakolt szendvicsek helyett vastag pénzkötegek párnázzák a táska belsejét.

Kövess minket!


További ajánlataink


Nemanja Radulović & Double Sens - világhírű hegedűművész koncertje Szép

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Világraszóló népszerűségét minden sablont és konvenciót mellőző eredeti egyéniségének köszönheti. A világhírű hegedűművész bátor művészi szabadsággal szólaltatja meg a műsorára…

Ments meg, szerelem! Szép

Városmajori Szabadtéri Színpad

Nyolc ember mulatságos és megható találkozása az online térben a pandémia idején. Musicalvígjáték a félreértésekről és a válságon győzedelmeskedő szerelemről.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!