Program


Budapesti Vonósok és Balázs János - Akadémia bérlet

Budapesti Vonósok és Balázs János - Akadémia bérlet

Az Akadémia bérlet kettős fókuszában a kamarazene és a zongora áll.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. január 20. vasárnap, 19:30

Felix Mendelssohn-Bartholdy: h-moll vonósszimfónia, No. 10

Frédéric Chopin: f-moll zongoraverseny, No. 2., op. 21

Felix Mendelssohn-Bartholdy: Esz-dúr oktett, op. 20

közreműködik: Balázs János- zongora

 

Bérletárak: 7.000 / 9.500 / 12.500 / 15.500

Koncertenkénti jegyár: 2.800 / 3.800 / 4.800 / 5.800

 

Az Akadémia bérlet kettős fókuszában a kamarazene és a zongora áll. Mendelssohn nevezetes oktettje, Sosztakovics rendkívül drámai 8. vonósnégyese és Michael Haydn – sokáig híres testvérbátyjának tulajdonított – vonóskvintettje kamarazenekari előadásban csendül fel. A zongoraversenyek előadására a Budapesti Vonósok a legkiválóbb művészeket hívta meg, Ránki Dezsőt, Balázs Jánost és Fejérvári Zoltánt. Ők hárman a billentyűs versenyművek meghatározó korszakaiból, a barokkból, a bécsi klasszikából, a romantikából és a 20. századi modernizmusból választottak darabokat. Ránki Dezső műsorán két Mozart-concerto is helyet kapott, a B-dúr koncertről maga Mozart írta egy levelében, hogy igencsak megizzasztja a szólistát. Ezt napjaink előadói sem cáfolnák meg. Ilyen nehézségű darabot Mozart később nem is írt.

Ajánlatunk


Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

Miért nem jó ötlet egy családi ünnepen beadni szeretteinknek, hogy születendő gyerekünket Hitlerről nevezzük el? Mert lehet, hogy elhiszik. Mert egy kis hazugság túl sok elhallgatott igazságot szabadíthat a nyakunkba. Mert kicsúszhat az irányítás a kezükből, és könnyen lehet, hogy nincs visszaút..

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

Kövessen minket!


További ajánlataink


SUKHISHVILI - Grúz Nemzeti Balett

Erkel Színház

Mi a közös Charlie Chaplin, Bridgitte Bardot, és Sting között? Mindannyian rajonganak az áprilisban Budapestre látogató Grúz Állami Népi Együttesért!

Hangjegy Színház- Robin Hawdon: Szeretőből egy is sok

Belvárosi Színház

"Egyetlen apró nyelvbotlás tönkreteheti még a lehető legaprólékosabban megtervezett hétvégét is." - A Hangjegy Színház fergeteges vígjátéka első alkalommal a…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!