Program


Boros Misi, mestere Bogányi Gergely és a Virtuózok

Boros Misi, mestere Bogányi Gergely és a Virtuózok

Látványos belépő a klasszikus zenébe
A Virtuózok négy évadának győztesei és legizgalmasabb versenyzői az Arénában
BOROS MISI, mestere BOGÁNYI GERGELY és a VIRTUÓZOK
 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. szeptember 7. péntek, 19:00

 

BOROS MISI, mestere BOGÁNYI GERGELY

és a VIRTUÓZOK

 

 

Időutazásra hívnak a Virtuózok: Boros Misi és Bogányi Gergely szimbolikus kettősével indító, különleges koncerten idézik fel a televíziós tehetségkutató sikertörténetét szeptember 7-én a Papp László Budapest Sportarénában. Az est folyamán a műsor négy évadának győztesei és legemlékezetesebb versenyzői lépnek színpadra. A koncert a komolyzene könnyed, minden korosztály számára szórakoztató arcát mutatja be: a népszerű dallamok és virtuóz futamok a gyerekek számára is közel hozzák a klasszikusokat. A közönség az Arénában hallhatja először élőben az idei nyerteseket, Beke Márkot, Balázs-Piri Somát, és a magyar operaáriákkal az egész országot meghódító vietnámi énekest, Ninh Duc Hoang Longot.

 

A Virtuózok négy évada bebizonyította, hogy a klasszikus zene minden korban megtalálja a közönségét, és nincs olyan hallgatóság, amelyet ne ragadna magával a fiatal muzsikusok kirobbanó tehetsége. Az Aréna-beli koncert ugyanezt a filozófiát követi, a műsor mentora és állandó zsűritagja, Batta András zenetörténész segítségével összeállított repertoár könnyű és szórakoztató belépőt kínál a klasszikus zene világába. Az olyan fülbemászó tételek, mint a Diótörő, a János vitéz, és a Magyar táncok részletei mellett a zenetörténet kiemelkedő darabjai – például Liszt Ferenc La campanella című műve – is felcsendülnek, így a fiatal zenészek bemutathatják a tehetségkutató címéhez méltó képességeiket.

 

A koncert több mint kétórás időutazás lesz a Virtuózok 2014 óta íródó történetében a kezdetektől napjainkig. A műsor első felében a tehetségkutató egyik legsikeresebb felfedezettje, a Junior Prima Díjas Boros Misi és a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas Bogányi Gergely lépnek színpadra. A Virtuózok egykori korcsoportgyőztese és mestere vendégeik, Balázs-Piri Soma, Boateng Kármen Stephany és Szüts Apor közreműködésével négy zongorán szólaltatják meg Bach, Mozart és Csajkovszkij műveit.

 

A szünetet követően, folytatva a Virtuózok-történelmet, színpadra lép a műsor két korábbi abszolút győztese: Lugosi Dániel Ali klarinétművész, Kökény Tamás nagybőgős, és három hegedűs közönségkedvenc, Teo Gertler, Abouzahra Amira és Abouzahra Mariam is. A nagyközönség ezen az estén hallhatja először élőben a negyedik évad nyerteseit, Beke Márk harsonást, Balázs-Piri Soma zongoristát és Ninh Duc Hoang Long tenort, aki idén nemcsak a Virtuózok Nagyok korcsoportját nyerte meg, de 2016 után ismét első helyezést ért el a Nemzetközi Simándy József Énekversenyen

 

A 27 éves, vietnámi énekművész öt évvel ezelőtt állami ösztöndíjjal került a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre, akkor még egyetlen külföldi diák volt az opera tanszakon. A fiatal tenor már a válogató során belopta magát a zsűri és a közönség szívébe, amikor tökéletes magyarsággal előadta Jancsi belépőjét Kacsóh Pongrác János vitéz című daljátékából. Long ma már Magyarországot tekinti második hazájának.

 

A Virtuózok negyedik évadának abszolút győztese, Beke Márk sem dőlt hátra a Finálé után,  hiszen nem sokkal az itthoni siker után az egyesült államokbeli Iowa City-ben megrendezett nemzetközi harsona fesztiválon is kitűnt a tehetségével. A fiatal muzsikus a július közepén lezajlott zenei versenyen 900 induló közül jutott be a legjobb három közé.

Márk a közeljövőben, a műsor fődíjasaként, a világ egyik klasszikus zenei fellegvárában, a New York-i Carnegie Hallban adhat koncertet az Armel Operafesztivál szervezésében.

 

A vajdasági származású Balázs-Piri Soma, a Kicsik korcsoportjának győztese előtt is nagy lehetőség áll, hiszen a szeptember 7-i koncert mellett lehetőséget kapott, hogy a London Mozart Players-szel koncertezzen. Soma öt éve zongorázik, de tavaly novemberben már második helyezést ért el az V. Nemzetközi Bartók Béla Zongoraversenyen, Grazban.

 

 

 

 

Ajánlatunk


zenés játék két részben

Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Kövessen minket!


További ajánlataink


Pintér Béla - Darvas Benedek: Gyévuska Szép

Pintér Béla és Társulata, UP Rendezvényterem

A Gyévuskában tisztek, honvédek, hozzátartozóik, munkaszolgálatosok bonyolítják a második világháború korában játszódó cselekményt Pucciniba oltott slágerek, magyar nóták és katonaindulók…

Hangjegy Színház- Robin Hawdon: Szeretőből egy is sok

Belvárosi Színház

"Egyetlen apró nyelvbotlás tönkreteheti még a lehető legaprólékosabban megtervezett hétvégét is." - A Hangjegy Színház fergeteges vígjátéka első alkalommal a…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!