Program


BEETHOVEN FOREVER - Maxim Vengerov, Takács-Nagy Gábor és a MÁV Szimfonikus Zenekar SZ/3

BEETHOVEN FOREVER - Maxim Vengerov, Takács-Nagy Gábor és a MÁV Szimfonikus Zenekar SZ/3

Műsor:
Beethoven: III. (Eroica) szimfónia
Beethoven: Hegedűverseny

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. március 16. csütörtök, 19:30

BEETHOVEN FOREVER

III. (Eroica) szimfóniája az emberi nagyságról, a hősi halálról és az örökérvényű megdicsőülésről szól, úgy, hogy az alkotó mindezt megrendítő kifejezőerővel mondja el. A hegedűverseny műfaját a XVII. században Vivaldi alkotta meg, azóta minden jelentős zeneszerző komponált hegedűversenyt, de egyetlen olyan mű van, amely minden elődjének értékeit egyesíti egy magasabb rendű szintézisben, és utat mutat minden utána következő zeneszerzőnek: ez Beethoven Hegedűversenye.

Hangszeres szólisták között, egy bizonyos szinten fölül már lehetetlen rangsort felállítani.  Ezek között a művészek között található Maxim Vengerov, akinek játékát megbabonázva hallgatják a világon mindenütt. A legendás orosz hegedűiskola folytatója, ahogy játszik, az maga a csoda. Karmesterünk, Takács-Nagy Gábor ragyogó hegedűművészi és kamarazenei pályafutás után kezdett vezényelni, korábbi tapasztalatait kamatoztatva, rendkívüli önkontrollal fejlesztve karmesteri tudását. Sikerei igazolják, hogy jó utat választott.

KÖZREMŰKÖDIK:
Maxim Vengerov - hegedű

VEZÉNYEL:
Takács-Nagy Gábor

Ajánlatunk


Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

Kövess minket!


További ajánlataink


Pintér Béla és Társulata: Marshal Fifty-Six Szép

UP Újpesti Rendezvénytér

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek…

Egy, kettő, három Szép

Átrium

Norrison bankigazgatónak egy óra áll a rendelkezésére, hogy csodát tegyen. Pártfogoltja választottjából kell decens üzletembert varázsolnia, felépítve egy új világot.

A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!