Program


Barokk Randevú '19 - J. S.Bach: Phoebus és Pán párviadala

Barokk Randevú '19 - J. S.Bach: Phoebus és Pán párviadala

A Phoebus és Pán, Bach azon kantátája, melynek játékos mitológiai történetében két Isten verseng. Phoebus (Apollón) és Pán is azt állítja, hogy az ő dala szebb. A történet mögött a hozzá nem értés, a kóklerség elleni felháborodás, tiltakozás húzódik meg. Noha a zenéje Bach-hoz hűen fantasztikus, a fenti konfliktusból fakadó finom ellentéteket a két versengő muzsikájában mégis pontosan tetten lehet érni.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. augusztus 24. szombat, 20:00

J. S. Bach: Phoebus és Pán párviadala

A Phoebus és Pán, Bach azon kantátája, melynek játékos mitológiai történetében két Isten verseng. Phoebus (Apollón) és Pán is azt állítja, hogy az ő dala szebb. A történet mögött a hozzá nem értés, a kóklerség elleni felháborodás, tiltakozás húzódik meg. Noha a zenéje Bach-hoz hűen fantasztikus, a fenti konfliktusból fakadó finom ellentéteket a két versengő muzsikájában mégis pontosan tetten lehet érni. Egy verseny mindig jó alkalom arra, hogy lebilincselő helyzetek alakuljanak ki. A lendületes szituációk mindannyiunk számára élményteli estét ígérnek!

Az elődás eredeti német nyelven látható, magyar feliratozással.

Főbb szerepekben: Najbauer Lóránt / Balogh Eszter / Szigeti Karina / Szerekován János / Kósa Lórinc / Erdős Róbert

A Kar tagjai: Geiger Kinga / Sapszon Orsolya / Kiss Bori / Fehérváry Péter / Geiger György / Silló György

Korrepetítor / zenei vezető: Sándor Szabolcs

Dénes Viktor 2013-ban végzett a Színház - és Filmművészeti Egyetem zenés-színész szakán. Azóta több hazai és nemzetközi produkcióban dolgozott, mint színész. 2018-ban régi meggyőződésétől vezérelve megrendezte első opera előadását, melynek fő célja, hogy a kiváló zenei élményen túl hiteles és valós színházi és színészi élményt adjon a nézőknek. Ez a próbálkozása olyannyira sikeres volt, hogy elindította őt az opera rendezés világába.

Közreműködik: Budafoki Dohnányi Zenekar
Rendezte: Dénes Viktor
Vezényel: Hollerung Gábor

Producer Lombos Pál / Heureka Music Agency

Ajánlatunk


A hatalmas sikerű dán film alapján készült színdarab nagy beleérzéssel és humorral szembesít bennünket azzal, milyen eufóriával és milyen fájdalmakkal jár, ha az ember megpróbálja elengedni a kontrollt.

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Kövessen minket!


További ajánlataink


Mesterek és Tanítványok - a Virtuózok virtuózai, Plácido Domingóval

MÜPA, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

2024. május 23-án a Virtuózokban is szereplő mentorok, zsűritagok együtt fognak színpadra állni és koncertet adni a fiatal tehetségekkel.

Cédric Chapuis: Élet-ritmusra

Pinceszínház

Egy francia fiú, Adrien Lepage mindennapjaiba nyerünk bepillantást, a mániákusan doboló kamasz azonban egyre több titkot, élményt és emléket árul…

Megnyugtató, ha az ember szülei évtizedek után is békében, szeretetben élnek együtt. Szinte egyszerre lélegeznek, ismerik egymás minden mozdulatát, fel…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!