Program


AVL-Érdi Jazz Fesztivál / Jazz és irodalom - Harcsa Veronika és Závada Pál

AVL-Érdi Jazz Fesztivál / Jazz és irodalom - Harcsa Veronika és Závada Pál

Kortárs költő, író és kortárs jazzénekes találkozása Érden az AVL Székházban.
 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. szeptember 8. csütörtök, 19:00

Harcsa Veronika:

Harcsa Veronika énekesnő a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszékén tanult. Több éve már, hogy kísérletező zenészként a kortárs irodalmi művek feldolgozásának szenteli idejét. Nem egy verses lemeze is megjelent már. Gyémánt Bálinttal való együttműködésükből eddig nyolc lemez született. Új kvartettjükhöz két belga zenész csatlakozott, akikkel lemezt is kiadtak. Az elbűvölő hangú énekesnő a kortárs jazz egyik legjelentősebb képviselője.

Závada Pál:

Kossuth- és József Attila-díjas író, szerkesztő, szociológus. Gimnáziumi tanulmányait 1969-1973 között a Radnóti Miklós Gimnáziumban végezte. Ezt követően 1974-1978-ig a Pécsi Közgazdaságtudományi Egyetemen, majd 1980-1982-ig az Eötvös Loránd Tudományegyetem szociológia szakán tanult. 1982-1993-ig az MTA Szociológia Kutató Intézet munkatársa. 1990-től a Holmi című folyóirat szerkesztője. Írásai közül kiemelendő a Jadviga párnája című 1997-ben megjelent regénye, melyből 2000-ben színes magyar játékfilm készült. Munkásságát számos elismerés övezi, több írói díj mellett 2004-ben Prima Primissima-, míg 2005-ben Kossuth-díjat kapott. Jelenleg Budapesten, a IX. kerületben (Ferencváros) él.
Nemrég jelent meg verses regénye, az Apfelbaum.

(A programváltoztatás jogát fenntartjuk.)

Jegyek csak online kaphatók, a helyszínen nem lesz jegyárusítás!

Jegyváltás 12 éves kortól szükséges.

Ajánlatunk


Godfrey Reggio, a kísérletező szellemű amerikai rendező 1982-ben készítette el Koyaanisqatsi című filmjét, amely az új iránt fogékony közönség köreiben kultikus alkotássá vált. A cím a hopi indiánok nyelvén annyit jelent: Kizökkent világ - ezzel a címmel forgalmazták a filmet annak idején Magyarországon is.

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

Berlioz kései operanyitánya, a Beatrix és Benedek izgalmas, dinamikus zene. Csajkovszkij Hegedűversenye a 19. egyik legnépszerűbb versenyműve: egyszerre virtuóz és bensőséges. César Franck d-moll szimfóniája pedig a belga származású francia szerző német komolyságot árasztó opus magnuma.

Kövess minket!


További ajánlataink


Fejes Endre - Presser Gábor: Jó estét nyár, jó estét szerelem

Pesti Magyar Színház, Sinkovits Színpad

A Jó estét nyár, jó estét szerelem a magyar zenés színházi irodalom egyik legkülönlegesebb, egyben legsikeresebb darabja. Ősbemutatója óta igazi…

Napfonat koncert Szép

Várkert Bazár, Öntőház udvar

Az idei első koncertet a Várkert Bazár szabadtéri színpadán egy különleges energikus, ütős hangszerekkel kiteljesedő női a cappella együttes, a…

A „Popzene időgépben” koncepció mögött mindenki által ismert kortárs popsikerek és örökzöld popslágerek swingesített, jazzesített, doo-woposított, Motown-hangzású soulba ültetett feldolgozásai…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!