Program


Atanasz Kurtev zongoraművész koncertje

Atanasz Kurtev zongoraművész koncertje

Atanasz Kurtev az egyik leghíresebb bolgár zongoraművész. Vendégszerepel a berlini és a moszkvai Filharmóniánál, a moszkvai és a szentpétervári Zeneakadémián, fellép számos híres európai, ázsiai, afrikai, amerikai koncertteremben.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2015. szeptember 15. kedd, 19:30

Szóló hangversenyein belül említésre méltó a mintegy 30 legváltozatosabb, „monográfiai” jellegű, (vagyis egy stíluson belüli) önálló koncertet felölelő nagyszabású koncertsorozata, Mozarttól Bartókig (1975–2002) címmel és az „Évszázados zongora-fantázia” című, 27 szerző zongoraműveiből összeállított sorozat (1986–87).

Atanasz Kurtev az első bolgár zongoraművész, aki több mint 50 zeneműnek, köztük Franck Cézar „Les Djinns” című zongorára és szimfonikus zenekarra és Szkrjabin „Prometheus” zenekari darabjának, számos más Szkrjabin zenei költeménynek, egyéb mazurkának, szonátának is előadója. Repertoárjában Liszt, Wagner, Bruckner, Strauss, Berg, Busoni, valamint más európai, bolgár és orosz zeneszerző művei is szerepelnek. A brüsszeli „L'Atelie” így jellemzi a zongoraművészt: „Kurtev nemcsak virtuóz, ő a zongoraművészet költője…”

Együttműködésben a budapesti Bolgár Kulturális Intézettel

Műsor:

Liszt Ferenc: h-moll szonáta
Alekszandr Nyikolajevics Szkrjabin: 9. szonáta, op. 68
Pjotr Iljics Csajkovszkij: Nagy szonáta, op. 37
Alekszandr Nyikolajevics Szkrjabin: 10. szonáta, op. 70

Ajánlatunk


Antony Jay és Jonathan Lynn politikai komédiája, amelynek az eredetét jelentő tévésorozat a BBC műsorán aratott világsikert, a hatalom sajátos kulisszái mögé enged betekintést.

A Fehérlófia az egyik legösszetettebb és legszebb, az egyik legrégibb és a legősibb elemeket bemutató mesénk. Abból az ősi időből való, amikor az ember még nem uralkodni akart a Természet fölött, hanem bölcsen egynek hitte és érezte magát vele. A mese ezt a természettudatot és világnézetet örökíti tovább, a kereszténység előtti hitvilágot őrizte meg.

Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar vezényel: Guido Mancusi

Kövess minket!


További ajánlataink


A FUNTINELI BOSZORKÁNY

Új Színház

A Wass Albert legnépszerűbb regényéből készült előadás főszereplője, Nuca különös képességgel rendelkezik: egyszerre képes látni a múltat, jelent és jövőt.

20°C felett 20% kedvezmény

József Attila Színház

Tombol a tavasz, vár rád a #JASZ! Fiatal társulatunk tehetséges sztárjainak minden előadását 20% bulikedvezménnyel nézheted meg évadzárás előtt!

Gyereknapi PomPom a város legkülönlegesebb helyén, a margitszigeti Kristályban! Ez a nap a gyerekekről szól és persze rólunk is, mert…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!