Program


ArtMan Est vol. 9. - Pure / Vetület

ArtMan Est vol. 9. - Pure / Vetület

Az ArtMan Egyesület legfrissebb alkotásait bemutató ArtMan vol.9 esten három különálló, ám időrendiségében mégis összefüggő darabot láthatnak a nézők. Az ArtMenők a kibontakozó jövőt, a Vetület a Tánceánia jelenét hozza, a Pure pedig felvállaltan szól a Tánceánia múltjáról.

 több...

Az estet megnyitó Artmenők az Egyesület legújabb, fiataloknak indított programja. A Trafó közösségi terében létrejövő performance-ukkal most először lépnek a nézők elé. Munkájukban az ArtMan és a Tánceánia hagyományait előhívva, azt megújítva dolgoznak.
Csoportvezetők: Mészöly Andrea, Jobbágy Bernadett
Asszisztensek: Tóth Károly, Dobay Júlia
Programvezető: Kopeczny Kata

Pure

A megszokottól eltérő testi-lelki működés miatt kényelmetlen, néha kínos vagy megoldhatatlannak tűnő helyzeteket kendőzetlen őszinteséggel fejtegetjük az eltávolodás adta kifáradástól a végtelen összegabalyodáson át a kapcsolódási képtelenségig. A végleteket felvető hiányok, akadályok, az alig megtölthető üresség tapasztalata a 22 éve heroikus erőfeszítésekkel működő Tánceánia Együttes súlyosan sérült tagjainak segítő környezetével, idősödő szülőkkel folytatott beszélgetésekből kerül színre. A vallomásokat is tartalmazó hangzó tér adja a fő mondanivalót, a látható színpadkép a gondolatok lekövetőjévé egyszerűsödik a legfinomabb rezdülésekkel, amire pőre testek képesek. A szembesülés fájdalma egy másik dimenziót nyit a kitartás hozta oldódás, kötődések folyamatában, egyénenként végtelen tágas történetet írva. Miközben a darab a Tánceánia Együttesről, mint jelenségről is kíván szólni, emléket állítunk három, az elmúlt évben elhunyt társunknak, akik a kezdetektől fogva velünk voltak.

Ötlet, rendező, koreográfus, korrepetitor, interjúkészítés: Bóta Ildikó
Előadók, interjúkészítés: Tóth Károly, Környei Kristóf
Zeneszerző, hangtechnikus: Kádár Mihály
Asszisztens: Kopeczny Kata
Beszélgetőpartnerek a Tánceánia Együttes beszédképes fogyatékos tagjai, szüleik, személyi segítőik.
Fény: Dézsi Kata

Vetület

Az előadás egy újabb állomása az együttes alkotói munkájának, amelyet a halmozottan sérült és az ép mozgású előadók közösen teremtett jelen pillanata formál. A darabot az együtt átélt emlékek, tapasztalatok, érzetek és képek töltik meg, miközben a jelenről mesél. Egymásra reflektálunk, egymás felületei vagyunk, a világra reflektálunk, a világ ránk vetül, ugyanannak a világnak más vetületeit éljük. A jelenetek egymásba fonódva, átúszva, vagy éppen a nyugalom csendjében születnek. Felvillanások és kibontakozás. Felépülő és elmúló pillanatok. Folytatás, újra-rendeződés, elengedés és kiegészülés, helykeresés a térben és a kapcsolatokban. Ebben a táncban minden mozdul, velünk, bennünk, körülöttünk.

Alkotó előadók: Barkó Tamás, Bóta Ildikó, Farkas Dorka, Dániel Attila, Gál Eszter, Kalácska Levente, Kálmán Ferenc, Környei Kristóf, Tóth Károly
Rendezés: Gál Eszter
Asszisztens: Farkas Dorka, Kálmán Ferenc
Zene: Rubik Ernő Zoltán
Fény: Dézsi Kata

Kövessen minket!


További ajánlataink


JátechTér Budapest

Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér, Pincegaléria

Játechtér – gyerekszoba nem csak gyerekeknek
Kipróbálható az elmúlt 40 év összes említésre méltó konzolja és játéka, valamint a…

A kegyelmesasszony portréja

Új Színház, Nagyszínpad

A kegyelmesasszony portréja egy könnyed, franciás vígjáték nagyon is magyar jellegzetességekkel röpíti a közönséget a 20-30-as évek világába a némafilmek…

A rendes lányok csendben sírnak nemcsak felkavaró, hanem felszabadító és felemelő is. Erőt és bátorságot ad azoknak a nőknek, akik…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Tisztelt Ügyfelünk!

Mint a legtöbb weboldal, a Jegy.hu is cookie-kat használ a működéséhez. Tudomásul veszem, hogy az InterTicket számomra releváns, személyre szabott ajánlatokat igyekszik összeállítani, amelyhez számos személyes adatot használ fel. Az adatkezelés szabályait az Adatkezelési Tájékoztatóban megismertem, azokat elfogadom.

Hozzájárulok