Program


APOSZTRÓF Est - „És azt álmodja, hogy él." - Rejtő Jenő-est - Várkert Irodalom

APOSZTRÓF Est - „És azt álmodja, hogy él." - Rejtő Jenő-est - Várkert Irodalom

Tízfilléres ponyvák, pengős regények, film, színpad, útirajz, P. Howard - ki az? Hazánk egyik legnépszerűbb író, kabaré- és színpadi szerzője, forgatókönyvírója, a magyar szórakoztató irodalom népszerű képviselője és megújítója, a 115 éve született Rejtő Jenő.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. november 10. kedd, 19:00

A Várkert Irodalom sorozat novemberi estjén őt idézzük meg, a mindössze 37 évet élt, mégis nagyhatású alkotót, aki Hamburgban dokkmunkás volt és illatszer-árus, Svédországban heringhalász, Genovában építőmunkás, Zürichben gobelinkereskedő, Franciaországban sztepptáncos, dolgozott vándorcirkuszban és járt Afrikában is, majd 1930-ban kölcsönkért pénzből tért haza Olaszországból, és itthon írni kezdett. Írói munkássága, felejthetetlen szereplői és történetei is megelevenednek a színpadon beszélgetésben, zenében és felolvasószínházban, többek között Thuróczy Gergely irodalmi muzeológussal, Rejtő-kutatóval.

Közreműködők:

Borbély Alexandra - Jászai Mari-díjas színész, legjobb európai színésznő díj (Európai Filmdíj - 2017.), legjobb női főszereplő díj (Magyar Filmdíj – 2018.).

Szente Vajk - Jászai Mari-díjas színész, rendező, drámaíró

Gulyás Levente - zeneszerző, zongorista

Thuróczy Gergely, Petőfi Irodalmi Múzeum - irodalmi muzeológus, Rejtő-kutató

 

 

 

Ajánlatunk


Előfordul: hulla, és annak fagyasztása, csontok, hányás, köpés, meztelenség, verekedés, felnőttfilm-részlet, kitört ujjak, kábítószer fogyasztása és terjesztése, méregkeverés, zászlóégetés (ja ez nem), egyszer elhangzik az a szó, hogy 'zsidó', egyszer az, hogy 'cigány'. Lesz füst, stroboszkóp, hangos zene, riasztó hangeffektek, zaj, káosz, kosz és több liter művér.

A délszláv muzsikát játszó Vujicsics Együttes ötven évvel ezelőtti megalakulásuk óta szinte változatlan felállásban muzsikál.

A magyar irodalom egyik legszívbemarkolóbb alkotása felnőtteket, fiatalokat egyaránt megérint. Közös gondolkodásunk és közbeszédünk része lett a grund, amely a miénk, ahogy azt Dés-Geszti csupa érzelem, csupa dallam betétdalában éneklik a szereplők.

Kövess minket!


További ajánlataink


DEMJÉN – „Nincs középút”

Papp László Budapest Sportaréna

Demjén Rózsi a legenda, aki huszonhetedik alkalommal tölti meg az Arénát!

Az Özvegy Karnyóné

Új Színház

Az Özvegy Karnyóné vérbő komédia, sok zenével az esendőségről, tele fordulattal, szerethető karakterrel, versengéssel, ármánnyal és persze szerelemmel. És, hogy…

Brian Blade legendás amerikai jazzdobos (Chick Corea, Joshua Redman, Bill Frisell) Magyarországon is jól ismert, még popos körökben is az…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!