Program


Anima Musicae Kamarazenekar  és

Anima Musicae Kamarazenekar és

TÁNCOLÓ FANTÁZIA

 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. december 11. hétfő, 19:00

Grieg Holberg-szvitje 1884-ben keletkezett a nagy norvég humanista, Ludvig Holberg születésének 200. évfordulója alkalmából. A szvit pontos címe: Holberg korából - szvit régi stílusában. Grieg ebben a művében a barokk szvitek világát idézte meg, természetesen saját romantikus látásmódján keresztül. Ennek megfelelően a mű egy előjátékból és barokk táncokból áll. Bár a Peer Gyntből készült szvitek idővel háttérbe szorították az életműben, de minősége semmiben sem marad el azoktól.

Liszt Ferenc Magyar fantáziája tulajdonképpen egy zongoraversen, ugyanakkor hangvételében a Magyar rapszódiák rokonának tekinthető. Liszt fontosnak tartotta, hogy magyarságát egy magyar ihletésű nagyszabású művel is bizonyítsa, mely méltán lehet népszerű darabja akár saját koncertjeinek is. A népi ihletés Liszt esetében még nem jelenti a tudományos etnográfiai forrást, de népzenekutatók megállapították, hogy egyik-másik témája valós népdalokon alapul, még ha Liszt nem tudta a teljes dallamot, kiegészítette saját fantáziájával. Balázs János játékával és az Anima Musicae Kamarazenekar kamarzenei kíséretében minden bizonnyal igazi örömzenének lehetünk tanúi.

Amikor Csajkovszkij hozzákezdett a Vonósszerenád megkomponálásához, még nem tudta, hogy szimfóniát vagy vonósnégyest ír. Az elkészült szerenád végül mindkettőnek rokona lett, hiszen négytételes formája, nagyszabású konstrukció, időként monumentális hangzása a szimfóniák testvérévé teszi, állandó polifóniája, finom részletgazdagsága pedig a vonósnégyesekhez hanonlítja. A scherzo helyén egy keringő áll, mely által tulajdonképpen balettzenévé is válik a mű, sőt, a többi tétel is kívánja magának a színpadi koreográfiát. A mű mindegyik tétele önálló karakter, az első tétel szenvedélyes, epikus jellegű, a második tétel tündértánc-szerű keringő, a harmadik, Elégia címet viselő tétel mély érzelmű, vágyodó zene, míg a finálé egy orosz népi témára épülő bravúros játék, melyet az első tétel nyitása foglal ünnepélyes keretbe.

Balázs János - zongora
művészeti vezető: G. Horváth László

Műsor:

Grieg: Holberg szvit
Liszt: Magyar fantázia
Csajkovszkij: Vonósszerenád

Ajánlatunk


40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

SZEREPLŐVÁLTOZÁS! BŐVEBB INFORMÁCIÓK A LEÍRÁSBAN. Improvizációs párkapcsolati játék, négy kiváló színművész és dr. Piczkó Katalin játékmester közreműködésével.

A Budapest Bár a szívbemarkoló és szívderítő dalok cigányzenei feldolgozásaival vált Magyarország egyik legnépszerűbb zenekarává. Az együttes varázslatos vonzerejét a kitűnő zenészeknek és a magyar rockzene kultikus énekeseinek köszönheti.

Kövess minket!


További ajánlataink


“Szeretni bolondulásig” Szécsi Pál dalai Szép

Várkert Bazár

Az első, nagysikerű Megasztárban feltűnt Mujahid Zoltánt az évek során számtalanszor hasonlították Szécsi Pálhoz, így néhány éve arra a döntésre…

Brooklyni mese

Belvárosi Színház

Woody Allen a rá jellemző emberismerettel és sziporkázó humorral tárja elénk az emberi kicsinység és nagyság egész tárházát. Nagy büszkeség,…

Michelle Kholos Brooks – Kelly Younger: KALAMAZOO (Orlai Produkció)

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!