Program


Jegytípusok


3 000 Ft
Szektor

Aktuális előadások


nem elérhető

nem elérhető

nem elérhető

nem elérhető

nem elérhető

A további időpontok megtekintéséhez kattintson ide!(11)

Leírás

A szőnyeg zarándoklatra hív a sivatag belsejébe, egy romvárosba, a fekete asszonyok különleges rózsakertjébe. Az egyidejűleg négy néző számára megtapasztalható előadás vizuális és gondolati látomásokon keresztül – képek, szövegek és érinthető díszletelemek segítségével – finoman és meditatívan vezet el egy keleti szőnyeg motívumaiból kirajzolódó valóság egyre mélyebb rétegeibe. A stációkat végigjárva személyes élményt kaphatunk a keleti misztika által inspirált, művészi nyelven átszűrt és egybeszőtt beavatási útról.

Az előadás halottak napja alkalmából valósul meg, hiszen zarándoklatunk célja, hogy a megtett út alatt egy kicsit elgondolkodjunk a halál fényében az életről, újra-éljük a búcsúzást egy-egy elveszített szerettünktől.

Tervezés, rendezés: Bérczi Zsófia
Alkotók: Bérczi Zsófia, Tankó Barnabás
Sivatagtemplom fotók, szövegek: Bérczi Zsófia
A szőnyeg meséjét írta: Tankó Barnabás; Elmondja: Szarka Fedor Guido
A rózsák szövegei: Antoine de Saint Exupery – Citadella
A rózsák tervezője: Terebessy Tóbiás
Szoftverfejlesztés, elektronika, világosítás: Tankó Barnabás Fotó: Taskovics Dorka

Támogatók: Nemzeti Erőforrás Minisztérium, Nemzeti Kulturális Alap, Nemzeti Civil Alap, Soros Alapítvány, Flórián Műhely – Mozgó Ház Alapítvány, Szkéné Színház.

Az előadásra előzetes regisztráció szükséges a www.livingpicture.org oldalon. Az előadás igény esetén angol nyelven is elérhető.

Az ÉLÕKÉP alapítója és vezetője Bérczi Zsófia, vizuális kommunikáció tervező. 2004 óta egyesületi formában működik. Az ÉLÕKÉP alkotói világa a vizuális kommunikáció és a színház metszetében helyezkedik el. Munkáiban a kép, képzet és képzelet szerves egységet alkot installációval, előadóművészettel. Formailag és tartalmilag újszerű látásmód kifejeződése, a képzelet feltárása, átélhetősége, illetve ennek átadása iránti vágy vezérel bennünket.

 

Képek, videók

  • A szőnyeg - Élőkép Színház

Ajánló


Az idei év egyik legizgalmasabb jótékonysági kampánya Weiler Péter, képzőművész, a Bátor Tábor…

Ken Ludwig: A hőstenor amerikai bohózat a Thália Színház saját előadása

Georges Feydeau: Rövid a póráz A Thália Színház saját produkciója. Az előadás ideje:…

Ajándékozzon jegy.hu
utalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Interticket
Kultúra Kártya

A Kultúra Kártya szolgáltatásaival a jelenleg alkalmazott legnagyobb kedvezményeket vehetik igénybe a munkáltatók és munkavállalók

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!