Program


A művészet templomai - Caravaggio - Vérről és lélekről

A művészet templomai - Caravaggio - Vérről és lélekről

rendező: Jesus Garces Lambert
forgatókönyv: Laura Allievi, Cosetta Lagani
főszereplők: Marigliano Emanuele (Caravaggio), Mina Gregori, Claudio Strinati, Rossella Vodret
vágó: Valentina Corti
Producer: Aline Bardella, Francesco Invernizzi, Cosetta Lagani
Gyártó: SKY, Nexo Digital, Magnitudo Film
Játékidő: 90…  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. október 8. péntek, 18:00

Vérről és lélekről – Caravaggio életét és művészetét bemutató film a mozikban

„A művészet templomai” ismeretterjesztő mozifilm-sorozat következő epizódja a híres itáliai mester, Caravaggio életpályáját mutatja be a művészetén és személyes küzdelmein keresztül. A filmet Budapesten az Uránia Nemzeti Filmszínházban vetítik, emellett országszerte számos filmszínházban is látható lesz.

A művészet templomai ismeretterjesztő mozifilm-sorozat keretében a nagy sikert aratott Vatikáni múzeum, a Firenze és az Uffizi képtár, és Raffaello: A festőfejedelem alkotóitól ismét egy kimagasló itáliai mester életét és művészetét bemutató film következik, amely a sorozat eddigi legsötétebb hangvételű alkotása. A Caravaggio – Vérről és lélekről című film Michelangelo Merisi da Caravaggio pályáját mutatja be munkásságán és személyes küzdelmein keresztül, akinek nem csupán a művészetét, de az egész létét is a fény és az árnyék, a kontrasztok és az ellentmondások, az ihletett zsenialitás és a hideg józanság váltakozása jellemezte.

Roberto Longhi, a legelismertebb Caravaggio-szakértő véleménye szerint a művész munkásságát csak az életrajzával párhuzamosan lehet értelmezni, mivel minden mesterművében személyes tapasztalatai tükröződnek. A negyedik éve zajló sorozat eddigi legsötétebb hangvételű epizódja két irányból közelíti meg forradalmi mestert, aki korának művészeti elvárásai ellen lázadva vált a manierizmus, valamint a 17. század eleji naturalisztikus ábrázolás iskolateremtő képviselőjévé. A művészettörténeti szempontokat elénk táró neves szakértők narrációja a korai festményektől (mint a Beteg Bacchus gyermek és a Gyümölcskosarat tartó fiú) kezdve egészen a római korszakának művein át (Hamiskártyások, Szent Katalin, Judit lefejezi Holofrenészt, valamint a Dávid Góliát fejével) mutatja be az alkotót. A szakértői interjúkat a remekművek csodálatosan részletgazdag közeli felvételei színesítik. A másik megközelítésben a már-már fotószerűen realisztikus csendéletei kerülnek elemzésre, amelyek jellegzetesen szimbolizálják életét és munkásságát, legyen alkotásai témája akár egy gyümölcskosár, egy hangszer, egy kard vagy épp egy börtönrács. Ezek az érzelmekkel teli pillanatok – valamint két különleges filmes képalkotási megoldások segítik a nézőt abban, hogy betekintést nyerjenek Caravaggio elméjébe és lelkébe, szembesülve félelmeivel és az őt ért hatásokkal is.

 

Kövessen minket!


További ajánlataink


Táncháztalálkozó

Papp László Budapest Sportaréna

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Szentpéteri Csilla & Band - Mojito koncertshow

MOM Kulturális Központ

Merüljön el a zene és vizuális művészet lenyűgöző összhangjában egy igazán exkluzív, mediterrán hangulatú koncerten!

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!