Program


A Doors – költészet és rockzene

A Doors – költészet és rockzene

Gimesy Péter művészettörténész rocktörténeti előadás-sorozata

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 12. hétfő, 18:31

 

Gimesy Péter művészettörténész öt részes rocktörténeti előadás-sorozata minden alkalommal egy különleges és a zene történetében fordulópontnak számító életművet ismertet. Ezek az előadók és ezek a lemezek ma már megkerülhetetlenek. Az előadások az 1967-es évet veszik kiindulópontnak, amikor rengeteg később meghatározóvá váló zenei stílus kezdődött. Sorozatunk a mára klasszikussá vált életművekkel foglalkozik, vagyis a Beatles, a Doors, Janis Joplin, Jimi Hendrix és a Pink Floyd életművéről lesz szó.

A második előadás során a Doors debütáló 1967-es lemezét ismerhetjük meg. Ez az album teljesen új hangot hozott a rockzenében, egyszerre volt költészet és zene különleges kapcsolata. A lemezen szereplő dalok szövegei mellett a Jim Morrisont (1943 –1971) inspiráló irodalmi hátteret is ismerteti az előadás.

Ajánlatunk


A színpadi változatot Molnár Ferenc azonos című örökérvényű ifjúsági regénye ihlette. Dés és Geszti dallamai, Grecsó szövegei által a szereplők éneklik el érzelmekkel teli történetüket, mely minden néző számára ismerős lesz.

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

SZEREPLŐVÁLTOZÁS! BŐVEBB INFORMÁCIÓK A LEÍRÁSBAN. Improvizációs párkapcsolati játék, négy kiváló színművész és dr. Piczkó Katalin játékmester közreműködésével.

Kövess minket!


További ajánlataink


Norrison bankigazgató a pihenésére készülődik, amikor a családjánál vendégeskedő lány – jónevű amerikai milliomosházaspár egyetlen gyermeke – vészhelyzetet jelent be:…

Kern András estje - Te majd kézenfogsz... Szép

Zsidó Kulturális Fesztivál 2024

Az esten a közönség közkedvelt régi és új dalokat hall majd szellemes történetekkel együtt, hiszen Kern András még a számok…

A Kalamazoo egyenesen a Broadway-ről érkezik, a vígjátékban Hernádi Judit és Kern András sziporkázó játékát élvezhetik Sebestyén Aba rendezésében.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!