Program


22/23 Kaméleonidász (Felolvasószínház)

22/23 Kaméleonidász (Felolvasószínház)

Felolvasószínházi előadás a Zenthe Ferenc Színház kamaratermében.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. április 20. csütörtök, 17:00

Színházunk – ill. közvetlen jogelődje a Vertich Színpadstúdió – már több darabját bemutatta Marschalkó Zsoltnak (1962 – 2008), a salgótarjáni születésű tehetséges írónak.

Elsőként a Zsarnokölők című kétfelvonásos komédiáját állítottuk színpadra, majd ezt követték: a Gyóntatás, A tálentum, A maklári nők című komédiák, valamint a Homokvihar c. kétfelvonásos dráma, ez utóbbiak felolvasószínházi formában.

Kaméleonidász című kétfelvonásos vígjátékát az Újpesti Színház nagy sikerrel mutatta be 1994-ben.

Felolvasószínházi sorozatunkba nem csupán azért került be, mert szerettünk volna méltóképpen megemlékezni halála tizenötödik évfordulójáról, hanem elsősorban azért, mert felvállalt célkitűzésünk drámaírói munkássága szélesebb körű megismertetése. 

Mint oly sok művében, úgy ebben is hőseit meglehetősen frivolan mozgatja a történelmi helyzetekben. Nem idegen tőle a Mikszáthi irónia, a szereplők szellemesen beszélgetnek, s a drámai helyzetek is elementárisan humorosak.

Bár a darab ie. 480 körül, a Földközi-tenger egyik szigetén játszódik - tehát hősei ez esetben is, mint oly sok más színházi művében, a történelemben mozognak – fontos üzeneteket tartalmaz mai életünk, mai világunk számára.

Rendező és dramaturg: Sándor Zoltán

Ajánlatunk


A XIX. Református Zenei Fesztivál keretében

Előfordul: hulla, és annak fagyasztása, csontok, hányás, köpés, meztelenség, verekedés, felnőttfilm-részlet, kitört ujjak, kábítószer fogyasztása és terjesztése, méregkeverés, zászlóégetés (ja ez nem), egyszer elhangzik az a szó, hogy 'zsidó', egyszer az, hogy 'cigány'. Lesz füst, stroboszkóp, hangos zene, riasztó hangeffektek, zaj, káosz, kosz és több liter művér.

Kövessen minket!


További ajánlataink


Táncháztalálkozó

Papp László Budapest Sportaréna

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!