Program


10.Színházi Olimpia, DEPO Dance Festival, “Színház szavak nélkül” - IMMORTAL BELOVED & WITHOUT TOUCH

10.Színházi Olimpia, DEPO Dance Festival, “Színház szavak nélkül” - IMMORTAL BELOVED & WITHOUT TOUCH

A nemzetközi színházi Olimpia nemes eszméi a Budapest Táncszínházat is magával ragadta. A 10. Színházi Olimpia keretein belül "Színház szavak nélkül" című egyhetes fesztivált rendezünk. Együttesünk nemzetközi kapcsolatrendszere, mely az egyetemes kortárstánc gazdag világából építkezik, megegyezik a színházi olimpia alap gondolatával.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. április 12. szerda, 19:00

Fesztiválunkon színpadra lép : PRO ART (CZ), OPUS BALLET (IT), BALLET JAZZ ART (FR), SZÉKESFEHÉRVÁRI BALETT SZÍNHÁZ (HU), INVERSEDANCE (HU), BUDAPEST TÁNCSZÍNHÁZ (HU) társulatai. A DEPO Stúdió Színházban 5 napon keresztül 5 nemzet művészei  tesznek tanúbizonyságot a művészet lélekemelő erejéről, mely közösségeket kovácsol Ég és Föld között őszinte szeretetben. A fesztivál április 11-15 között látható a DEPO Stúdió színházban.

PRO ART (CZ) - Immortal Be loved

HALHATATLAN SZERETET: /2023.04.12. 19:00/

A koreográfia Beethoven ismeretlen címzetthez írt 1812-es levelén alapul. A Duett zeneileg reagál 10. zongoraszonátájára, amelyet a cseh zeneszerző, Sonority a kortárs hangzásra költöztet. A koreográfia különböző kompozíciókkal és mozgásmegközelítésekkel dolgozik, a klasszikus táncelemeket kortárs és posztmodern formákra bontva. Az eredmény egy férfi és nő érzelmi duettje.

Koreográfia: Martin Dvořák

Tánc: Kristýna Křemenáková, Martin Dvořák

Zene: Ludwig van Beethoven, Sonority

40 perc.


ÉRINTÉS NÉLKÜL:

Egy rövid, kortárs koreográfia, amely egy hegedülni is tudó táncos és egy táncoló hegedűművész kapcsolatba kerülésének lehetőségeire összpontosul. Ezeket a párhuzamokat és különbségeket próbáljuk felfedezni a szerző darabjában, Martin Dvorák  és Jitka Brízová koreográfiáján keresztül. A koreográfia témái a közelség, távolság, összetartozás, elválás. Zenében, mozgásban, térben.

Előadja: Kristŷna Kremenáková & Jitka Brízová

Koreográfia: Martin Dvorák

Zene: Jitka Brízová
30 perc

A  "Színház szavak nélkül"című fesztivál a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával jött létre a 10. Színházi Olimpia keretén belül.

Ajánlatunk


Angélique Kidjo dalaiban szívesen működnek közre a jazz, a soul, a pop világsztárjai, és ugyanúgy örömmel dolgozik együtt fiatal producerekkel, mint ahogyan nekiáll egy az egyben feldolgozni egy klasszikus Talking Heads-albumot. Hatalmas és befolyásos zenei és emberi nagyság - látni és hallani kell!

Van, hogy muszáj mindenestül elmerülni egy igazi klasszikus világában: a Szegedi Kortárs Balett családi mesebalettje erre ad lehetőséget a família minden tagjának.

Kövess minket!


További ajánlataink


Barabás Lőrinc Quartet & Sena Szép

Városmajori Szabadtéri Színpad

Barabás Lőrinc trombitás és zeneszerző a budapesti zenei élet egyik meghatározó szereplője. Ezen az estén az Irie Maffiából ismert énekesnővel,…

Az Özvegy Karnyóné

Új Színház

Az Özvegy Karnyóné vérbő komédia, sok zenével az esendőségről, tele fordulattal, szerethető karakterrel, versengéssel, ármánnyal és persze szerelemmel. És, hogy…

Szophoklész: Oidipusz király című drámája nyomán írta: Pintér Béla

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!