művész


Jürgen Sacher

Jürgen Sacher

Magánénekes

tenor 

Jürgen Sacher Augsburgban született, ahol a Hochschule für Musikban Ks. Leonore Kirschsteinnél folytatott énektanulmányokat, és opera- és koncerténekesként vizsgázott. Itt fejezte be tanulmányait: katolikus egyházi zenét tanult magánzenetanári képesítést szerzett. Még ebben az évben megkapta első felkérését rádiófelvételre Kölnben a WDR-től. Első szerződése…

 Tovább

Aktuális programok


Jelenleg nincs futó program!

Magánénekes

tenor 

Jürgen Sacher Augsburgban született, ahol a Hochschule für Musikban Ks. Leonore Kirschsteinnél folytatott énektanulmányokat, és opera- és koncerténekesként vizsgázott. Itt fejezte be tanulmányait: katolikus egyházi zenét tanult magánzenetanári képesítést szerzett. Még ebben az évben megkapta első felkérését rádiófelvételre Kölnben a WDR-től. Első szerződése a heidelbergi színházhoz kötötte, ahol két évig dolgozott, majd három szezon következett a dortmundi Operaházban. 1991 óta a hamburgi Staatsoper társulatának tagja. Itt repertoárja olyan Spieltenor szerepekkel indult, mint David, Pedrillo, Fenton, Táncmester és Fiatal szolga, és Mozart lírai tenor szerepei, illetve a karaktertenor szerepek felé bővült. Olyan karmesterekkel dolgozott együtt, mint Claudio Abbado, Kent Nagano, Szemjon Bicskov, Horst Stein, Christian Thielemann, Ingo Metzmacher, Micael Boder, Kirill Petrenko vagy Simone Young. Mások mellett volt a berlini Staatsoper, a milánói Scala, a Salzburgi Ünnepi Játékok vendége, fellépett Japánban, és hallhatta Bécs, Brüsszel, Barcelona, Koppenhága, Amszterdam közönsége is. Számtalan televíziós, rádiós szereplés mellett lemezfelvételek és hangversenyek is tanúsítják sokoldalúságát. Megkapta a Richard Wagner Társaság és a hamburgi Staatsoper ösztöndíját. Wagner Ringjének új hamburgi előadásában A Rajna kincséből Mimét és Logét, a Siegfriedből Mimét énekelte. Nagyon sikeres alakítása A nürnbergi mesterdalnokokból David szerepe. (forrás: opera.hu)

R. Strauss: Salome

R. Strauss: Salome

Magyar Állami Operaház
  • Heródes
Salome

Salome

Magyar Állami Operaház
  • Heródes
Siegfried

Siegfried

Magyar Állami Operaház
  • Mime

Ajánlataink


Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!